אז נכון שעדיף לא להגזים, אבל מצד שני בתקופה כזו אין מתאים יותר מעוגה שוקולדית אמיתית, שנימוחה בפה וגורפת מחמאות. אפשר עם גנאש ואפשר גם בלי. תיהנו!

מצרכים:

  • 4 ביצים גודל L או 5 M
  • 3/4 כוסות סוכר
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס שמן
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפות שמנת להקצפה
  • אבקת אפיה
  • שתי כפות קקאו
  • כף שוקולית (או להוסיף עוד כף קקאו)
  • כוס קוקוס
  • גנאש (לא חובה אפשר גם לפזר אבקת סוכר מעל) אהל למי שרוצה:
  • 100גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

לחמם תנור ל170°. להקציף במהירות גבוהה את הביצים (אין צורך בהפרדה) והסוכר במשך 6 דקות. בסוף להוסיף את המלח. בינתיים להמיס במיקרוגל את השוקולד והשמן בפולסים של 20 שניות עד להמסה. לערבב טוב ולהוסיף את השמנת. לקחת שתי כפות מהביצים שהקצפנו ולערבב לתוך קערת השוקולד. להוסיף את בלילת השוקולד לביצים ולערבב בתנועות קיפול. להוסיף את הקוקוס, א. אפיה וקקאו ולערבב שוב בתנועות קיפול עד הטמעה. להעביר לתבנית משומנת (20×30) ל-35 דקות. לגנאש שוקולד: להמיס שוקולד ושמנת במיקרו עד שהשוקולד נמס  לערבב היטב ולשפוך על העוגה.

בתיאבון!


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן