ועדת המשנה לתכנון ובנייה הוד השרון החליטה, ב-16 באוגוסט 2026, להפקיד תוכנית פינוי בינוי חדשה בדרך מגדיאל 50–52 ולצרף את הוועדה המקומית הוד השרון כמגישת התוכנית. הפרויקט משתרע על 5 דונמים והתוכנית בסמכות הוועדה המקומית.

12,500 מ"ר בנויים מעל הקרקע 

הוועדה אישרה את הריסת המבנים הקיימים, שכוללים 46 דירות ישנות, ובניית 3 מבנים חדשים עם תוספת של 45 יחידות דיור, כך שבסך הכול יכלול המתחם 91 יחידות דיור.

התוכנית כוללת תוספת של 8,541 מ"ר בנויים, שטח עיקרי ושטחי שירות, מעל הקרקע. סך כול שטחי המגורים מעל הקרקע יעמוד על 12,500 מ"ר בנויים. בנוסף אושרה תוספת של 8,550 מ"ר בנויים מתחת לקרקע.

היזמים הם מידן חברה להנדסה ולבנין השקעות בע"מ ולירן ייזום והשקעות בבניה בע"מ.

רחוב אשכול וסמטת האדמונית

הבינוי המוצע כולל בנייה מרקמית של קומת קרקע, שש קומות נוספות וגג. תבנית זו תואמת את תוכנית המתאר הכוללנית של הוד השרון ואת גובהם של בנייני תמ"א 38 בסביבה. הבינוי ייצור דירוג במפלסי הפיתוח, בהתאם לשיפוע הקרקע ולהפרשי הגובה בין דרך מגדיאל, לבין סמטת האדמונית.

התוכנית כוללת חזית מסחרית בהיקף של 400 מ"ר בנויים בדרך מגדיאל. דרך מגדיאל תורחב ב-5 מטרים, במקטע זה, וסמטת האדמונית תשנה ייעוד משטח ציבורי פתוח (שצ"פ) ושביל – לדרך. בנוסף נקבע, כי רדיוס הסיבוב במפגש הרחובות אשכול וסמטת האדמונית, לא יפחת מ-5 מטרים.

הוועדה אישרה הוראות לאיחוד וחלוקה בהסכמת הבעלים (של הדירות הישנות). הפרויקט יכלול דיור מכליל ותמהיל הדירות ייקבע לפי הנחיות מינהל התכנון. החלטת הוועדה המקומית התקבלה פה אחד. בעד הצביעו חברי רן יקיר, יואב יחיעם, דוד ביטון וערן פרלמן.