מספר מרשים של 13 גני ילדים עירוניים, כאשר 11 מהם חדשים, יפעלו החל משנת 2025 בשטח בן כמה מאות מטרים רבועים באחד האזורים הכי מבוקשים ומתפתחים בהרצליה.

מדובר במתחם קטן, שבין רחוב פינסקר לבין רחוב הנדיב, שם ייחנכו שני אשכולות מפוארים של גני ילדים בעוד כשבועיים.

בימים אלה נשלמות ההכנות האחרונות ומתבצעים הגימורים.

אשכול גני ילדים הנדיב בהרצליה. בניין של שתי קומות.

אשכול 5 גני ילדים, שצמודים לאתר בניית בית הספר הנדיב, ברחוב עזרא הסופר בהרצליה. צילום: שרון אונליין

9 גנים חדשים

אשכול גנים חדש אחד, בפינת הרחובות פינסקר וצבי מנדלבלט, כולל שישה גני ילדים ומעונות יום, בשתי קומות, עם מגרש חנייה בחזיתו.

אשכול גנים חדש שני, בו מתנהל ממש מרוץ נגד השעון כדי לסיימו, כולל חמישה גנים ומעונות יום ברחוב עזרא הסופר.

אשכול זה, ברחוב עזרא הסופר, הוא חלק ממתחם בית ספר הנדיב, שנהרס לפני כשנה, ובימים אלה ניבנה מחדש (בית הספר ייפתח רק בספטמבר 2026).

גן נורית וגן האירוס ברחוב עזרא הסופר הרצליה. המתחם מוקף בגדרות מתכת.

גן נורית וגן האירוס ברחוב עזרא הסופר הרצליה. צילום: שרון אונליין

2 גנים וותיקים

בין שני האשכולות החדשים הנ”ל, שביניהם מפרידים בסך הכול כשלוש מאות מטרים, פועלים עוד שני גני ילדים ותיקים – גן האירוס וגן נורית, גם הם ברחוב עזרא הסופר.

בסמוך לשני גנים ותיקים אלו, הוקצו בימים האחרונים ברחוב עולי בבל מקומות חנייה ייחודיים, לצורך העלאה והורדה של הילדים.

חניות להורדת ילדים בגן ברחוב עולי בבל הרצליה. שורה של חניות עם שלט עגול של אין חנייה ומתחתיו פירוט השעות.

חניות ייעודיות להורדת ילדי גן ברחוב עולי בבל הרצליה. צילום: שרון אונליין

תפוח אדמה לוהט

לא במקרה גנים כה רבים באזור זה של הרצליה: המתחם שבין קמפוס אוניברסיטת רייכמן ורחוב אלתרמן, לבין רחוב הרב קוק ופרויקט ההתחדשות העירונית הענק של חברת אזורים בשיכון ויצמן – שפעם בשולי שכונת הרצליה הצעירה – הפך בעקבות תהליכים של התחדשות עירונית ובינוי לאחד המבוקשים בהרצליה, למשפחות עם ילדים.

ארון כבלים פתוח ברחוב עזרא הסופר הרצליה. כבלים בחוץ.

ארון כבלים פתוח ברחוב עזרא הסופר הרצליה. צילום: שרון אונליין

הערת אזהרה לסיום: ממול הכניסה לגני הילדים נורית והאירוס, בדופן החיצונית של גדר אתר בניית בית ספר הנדיב, עומדת כבר מעל חודש ימים סוללה גדולה המחוברת לכבלים, פתוחה לכל דכפין. אף אחד לא טורח לטפל במטרד, שחוסם חלק מהמדרכה, ובעוד כמה ימים יסתובבו לידו ילדי גן.

ארון כבלים פתוח ברחוב עזרא הסופר הרצליה. כבלים בחוץ.

ארון כבלים פתוח ברחוב עזרא הסופר הרצליה. צילום: שרון אונליין