המחאות נגד המהפכה המשפטית נמשכו אמש (שבת, 19.8), זו השבת ה-33 ברציפות, במספר מוקדים ברחבי השרון.

להפגנה שנערכה בשער העיר ברחבה שמול עיריית הרצליה הגיעו כ-5,500 איש. הפגנה התמקדה במוצאי שבת זה דווקא בקולם של המשתתפות והמשתתפים בהפגנות. בסדרה של נאומים עלו לבמה, ההרצלייניות וההרצליינים שמגיעים כקהל עם דגלים, חולצות ומשרוקיות.

ניבה עומר בז’ז’ינסקי דיברה אל ביתה בת התשע מעל הבמה: “דניאלה, אני עומדת כאן למענך. למען חרותך, והחופש שלך לבחור את מסלול חייך. החופש שלך להחליט עבור עצמך כילדה ולאחר מכן נערה ואישה איפה ואיך תרצי לחיות את חייך, באיזה מקום באוטובוס תרצי לשבת, איפה תרצי לשרת, לעבוד ומה תבחרי ללבוש. למען שוויון ההזדמנויות והיכולת שלך לומר את אשר על ליבך בקול גדול, חד וברור. מקומך מקדימה, בראש הפירמידה, מובילה, חזקה ומלאה בביטחון. חייה חיים מלאים בהזדמנויות. אנחנו נכתוב חוזה חדש למענך ולמען כל הילדות, הנערות והנשים. הרימו את ראשכן בגאווה, לכו בגו זקוף, אף אחד לא יוכל לקחת את חרותכן”.

אורי ארבל, ממובילי מטה המאבק הדמוקרטי בהרצליה ופעיל השכונות: “שרת התחבורה, בחנוכת הקו האדום בתל אביב בתצוגת חנופה מבישה לראש הממשלה ולאשתו שלא היתה מביישת שרים במדינות דיקטטוריות, מכריזה על פתיחתה של הרכבת הקלה, שממשיכה לשמר מגמה קשה של הדתה בכך שאינה פועלת במהלך השבת. זה הזמן לומר: הקו האדום שלנו הוא הרס הדמוקרטיה. הקו האדום שלנו הוא הפקעת והפקרת בטחון המדינה. הקו האדום שלנו הוא חוק הגיוס. הקו האדום שלנו הוא פגיעה בשומרי הסף. קו האדום שלנו הוא הדרת נשים. הקו האדום שלנו הוא פגיעה בזכויות להט”ב. הקו האדום שלנו הוא גזענות ופגיעה בזכויות מיעוטים. הקו האדום שלנו הוא ביזת הקופה הציבורית. הקו האדום שלנו הוא אי מילוי החלטות בג”צ”.

המפגינים בהרצליה. צילום: אריאל טנקוס

המפגינים בהרצליה. צילום: אריאל טנקוס

חן אליאס, בת 16, מדריכה בתנועת “כנפיים של קרמבו”, שעולה לכיתה י”א בתיכון “הראשונים”: “אני רוצה לגור במדינה דמוקרטית. במדינה דמוקרטית ילדות ונשים לא יושבות בספסל האחורי בגלל שהן נשים. לא באוטובוס ולא באירועי תרבות. במדינה דמוקרטית גברים מבוגרים לא מעירים לנערות על הלבוש שלהן. לא באוטובוס ולא בכניסה לקניון. במדינה דמוקרטית לא מכניסים למערכת החינוך ארגונים להט”בופובים. נותנים מקום לכל זהות מגדרית ונטייה מינית. במדינה דמוקרטית לא מקצצים שעות לימוד לילדים עם מוגבלויות רק בגלל שמעדיפים להעביר תקציבים למישהו אחר משיקולים פוליטיים. נותנים לכולם את ההזדמנות המגיעה להם. איך יכול להיות שבשנת 2023 חזרנו כל כך אחורה?!”.

אשר ארונוף בן ה-62, סיפר על הבמה שהוא מתמודד עם מחלה המכרסמת בגופו, אך למרות זאת, הוא אחד הפעילים המרכזיים בעיר נגד ההפיכה: “מזה מספר שנים שאני נלחם בדרכים כדי לשמור על צביונה הדמוקרטי של ישראל ולפני כשנתיים וחצי אובחנתי עם טרשת נפוצה מתקדמת. בעברי בצבא ולאחר מכן בשירותי הביטחון, נלחמתי כדי להגן על המדינה שלי מפני אויב מחוץ, וכעת נקראתי שוב אל הדגל ואני נלחם כדי להגן עליה. הפעם מפני אויב מבית. לא אתן למחלה שלי לכבות את אש הלחימה הבוערת בי מאז ומתמיד, ואמשיך במסעי זה עד לכיבוש היעד הנכסף – להיות עם חופשי בארצנו!”.

ההפגנה בכפר סבא. צילום: גבריאל מלצר

ההפגנה בכפר סבא. צילום: גבריאל מלצר

כ-10,000 איש השתתפו בהפגנה שנערכה בכיכר העיר (רחבת קניון ערים) כפר סבא.

בהפגנה נאם בין השאר אייל נווה ממחאת המילואימניקים – “אחים לנשק”.

בסיום ההפגנה מאות בני אדם צעדו ברחוב ויצמן בעיר וחוסמו לתנועה.

ההפגנה בהוד השרון. צילום: אבישי רייזנר

ההפגנה בהוד השרון. צילום: אבישי רייזנר

להפגנה שנערכה בחניון היובל מול בית יד לבנים ברעננה הגיעו כ-4,000 איש.

כ-3,700 מוחים נגד המהפכה המשפטית השתתפו בהפגנה שנערכה ברחבת הספרייה העירונית ברחוב השחר בהוד השרון.

ההפגנה בהוד השרון. צילום: אילן פיגנבוים

ההפגנה בהוד השרון. צילום: אילן פיגנבוים

בנוסף, כ-2,000 מפגינים הגיעו לכיכר העצמאות מול בניין העירייה ברמת השרון.