עשרות אלפים הפגינו גם אתמול (שבת, 27.5) בשורה של מוקדים ברחבי השרון נגד המהפכה המשפטית.

ה”דלק” המרכזי להפגנות הפעם הייתה הודעתו השבוע של ראש הממשלה, בנימין נתניהו ש”הרפורמה תחזור”, זמן קצר לאחר שתקציב המדינה אושר בכנסת.

הפגנה נגד מהפכה המשפטית בכפר סבא. דגל פריסה STOP THEM

ההפגנה בכפר סבא. צילום: גבריאל מלצר

כ-10,000 מפגינים הגיעו למחות נגד המהפכה המשפטית בכפר סבא, שם נאמה בין היתר ח”כ יפעת שאשא ביטון (המחנה הממלכתי). “אין לי בעיה עם זה שייתנו תקציבים לחרדים. גם להם מגיע. אני נלחמתי שיהיו תקציבים לחרדים לטובת לימודי ליבה”, אמרה שאשא ביטון, שהוסיפה “מה אמר נתניהו? אני אתן לכם את הכסף בלי שתלמדו ליבה. הוא רוצה לגזור עליהם חיי עוני רק כדי שלו ולשותפים שלו יהיה הון פוליטי. התקציב שעבר הוא אסון גם לילדים החרדים עצמם. זאת פשוט בושה”.

כ-7,000 איש לקחו חלק בהפגנה שנערכה בהרצליה. יועץ תקשורת, רונן צור, אמר בהפגנה: “הממשלה הזו חילקה אותנו לשתי מעמדות: מעמד העבדים שתפקידו לקום מוקדם בבוקר לעבודה, לעמוד בפקקים אינסופיים, להילחם כל יום ביוקר המחיה, לשלם משכנתא מטורפת וארנונה מטורפת, ושכר לימוד מטורף, לחכות חודשים לתור לרופא- ולממן לילדים מורה פרטי – כי הבריאות והחינוך הציבורי קרסו מזמן. ויש את המעמד שלהם: מעמד האדונים שתפקידם לקחת את המיסים שלנו, את הארנונה שלנו, את החסכונות שלנו, את הפרנסה שלנו – כדי לממן לעצמם את השחיתויות. עבדים. שפוטים. ככה הם רוצים אותנו”.

רונן צור בהרצליה. הפגנה נגד המפכה המשפטית

רונן צור בהרצליה. צילום: זאב ינאי

איש ההיי-טק, משה רדמן הוסיף: “הם ניסו להתחיל את ההפיכה המשטרית דרך ריסוק מערכת המשפט שהיא הלב של הדמוקרטיה הישראלית ואנחנו בלמנו אותם, לפחות בינתיים. אבל חשוב לזכור כל רגע שהמזימה שלהם עדיין פה והם לא מתכוונים לוותר. השבוע הם הוציאו עוד רכיב בתוכנית הזדונית שלהם לפועל. הם העבירו מיליארדים כשוחד פוליטי לשותפים הקואליציונים. מיליארדים שצפויים לפגוע דרמטית בעתידה הכלכלי של ישראל על חשבון העתיד של הילדים שלנו”.

משה רדמן נואם בהפגנה נגד המהפכה המשפטית בהרצליה

משה רדמן בהרצליה. צילום: זאב ינאי

רדמן הוסיף: “זה הולך להיות מאבק ארוך. הם ימשיכו בניסיונות שלהם לרסק את מערכת המשפט, את התקשורת, את הרשויות המקומיות, את מוסדות המדינה, את הארגונים והעמותות האזרחיים. בכל מקום בו הם יחצו את גבולות הלגיטימציה, בכל מקום בו הם ינסו לפגוע בדמוקרטיה הישראלית אנחנו נחכה להם נחושים כמו פלדה”.

טייסת מסוקי הקרב רס”ן (במיל’) שירה אטינג שנאמה אף היא בהפגנה בהרצליה אמרה בין השאר: “הייתי האישה ה-19 לסיים קורס טיס והיום יש בחיל האוויר למעלה מ-60 טייסות. בזכות בג”ץ התאפשר לי להתגייס לקורס טיס, בזכות בג”ץ נפתחו שאר תפקידי הלחימה שפתוחים היום בפני נשים. בג”ץ אפשר לילדות חרדיות ממוצא ספרדי ללמוד עם תלמידות אשכנזיות בעמנואל. בג״ץ הוא זה שאפשר לנשים לטבול במקוואות במקום מגוריהן. בג”ץ הוא זה שהוכיח לכל ילדה וילד שאפילו השמיים אינם הגבול”.

כ-8,000 מפגינים הגיעו אמש להפגנה שנערכה בחניון היובל מול בית יד לבנים ברעננה. בטרם נפתחה נערכה צעדה לאורך רחוב אחוזה.

כ-4,500 איש השתתפו בהפגנה שהתקיימה ברחבת הספרייה העירונית ברחוב השחר בהוד השרון. יו”ר המחנה הממלכתי, ח”כ בני גנץ שנאם בהפגנה אמר בין השאר “הגעתי היום להודות למפגינים הרבים שיוצאים שבוע אחר שבוע לרחובות, לגשרים, לצמתים. בזכותכם, בזכות הרוח הגבית שלכם, הצלחנו לעצור את הדהירה של ישראל לאסון”. גנץ ניסה להדוף את הביקורת על השתתפות סיעתו בשיחות ההידברות. “נעשה הכול כדי להגיע להסכמות תוך שמירה על עקרונותינו וכדי לשמור על הדמוקרטיה הישראלית”.

הפגנה נגד המפכה המשפטית ברמת השרון

מפגינים ברמת השרון. צילום: שי קוריאנסקי

להפגנה נגד המהפכה המשפטית שנערכה בכיכר העצמאות מול בניין עיריית רמת השרון הגיעו כ-2,500 איש.