ראש עיריית הרצליה פנה לראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה למעורבותו וקיום דיון חירום של משרדי הממשלה, בעקבות הפיצוץ העז שאירע בנוף ים. פדלון שב ומגדיר במכתבו את מוקד האירוע “פצצה מתקתקת”.
כותרת המכתב אינה מותירה מקום לספק בנוגע לבהילות: “התראה מפני אירוע רב נפגעים במתחם תע”ש נוף ים (לשעבר) בהרצליה”. פדלון מגולל במכתב את ההתרחשויות ומציין שבאורח נס לא נפגעה קבוצה של כ-20 בני נוער ששהתה באזור.

משה פדלון בטקס. צילום: דוברות עיריית הרצליה
פדלון מזהיר: “מהמידע שיש בידי עיריית הרצליה במקום האירוע ישנם מספר בונקרים – על הבונקר שהתפוצץ נאמר שהוא ‘מזוכה’ ללא חומרי נפץ ע”י משרד הביטחון/תעשיה צבאית, כלומר הדיווח בדיעבד לא היה אמין. בזירה קיימים עוד מספר בונקרים שאיננו יודעים האם הם ‘מזוכים’ או מלאי חומר נפץ, במשקל כולל של עשרות טונות. החשש שלי שחלילה וחס בעתיד הקרוב נופתע מחדש בעוצמה גדולה יותר וקטלנית יותר”.
ראש העירייה מציין כי בחודשים האחרונים פנה כמה פעמים לגופים שונים במשרדי הממשלה – רשות מקרקעי ישראל, משרד הביטחון, התעשייה הצבאית והמשרד להגנת הסביבה – בעניין זה. לדבריו “כל גוף מתנער ומגלגל את האחריות על משרד ממשלתי אחר. יש להגדיר איזה משרד ממשלתי צריך לקחת אחריות”.
פדלון מציין כי אזור המגורים מרוחק 400 מטרים בלבד מהזירה המסוכנת, שאותה גם פוקדים לא מעט מטיילים. הוא דורש כי המקום יגודר.
“יובהר כי יש לפעול ללא שיהוי כדי למנוע פגיעה מיידית בחיי אדם”, מסכם פדלון.
תגובות