לקראת ט”ו באב, שיחול ביום שלישי, פירסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה דוח מיוחד שכולל מגוון נתונים, בהם שיעור הרווקים בערים שונות.

מהנתונים עולה כי שיעור הרווקים בהרצליה גבוה מהממוצע הארצי. בגילאי 25-29, שיעור הרווקים בהרצליה עומד על 76% בקרב גברים ו-70% בקרב נשים. זאת, לעומת ממוצע ארצי של 65% בקרב גברים ו-51% בקרב נשים בגילאים אלו.

גם בגילאי 45-49, שיעור הרווקים בהרצליה גבוה מהממוצע הארצי. בגילאי 45-49, שיעור הרווקים בהרצליה עומד על 46% בקרב גברים ו-37% בקרב נשים. זאת, לעומת ממוצע ארצי של 34% בקרב גברים ו-29% בקרב נשים בגילאים אלו.

הנתונים עולים בקנה אחד עם מגמת ירידה בשיעור הנישואין בישראל. בשנת 2022, שיעור הנישואין בישראל עמד על 6.2%, לעומת 8.2% בשנת 2010.

ישנן מספר סיבות אפשריות למגמה זו, כגון עלייה בגיל הנישואין, עלייה במעורבות של נשים בשוק העבודה, וירידה בערכים המסורתיים.