עיריית הרצליה הודיעה הבוקר, שלישי 30 בדצמבר, כי חופי הרחצה אכדיה צפון והשרון סגורים לרחצה עד להודעה חדשה. ההחלטה התקבלה בשל חשד לזיהום מי הים, תופעה המוכרת היטב לתושבי האזור מיד לאחר מערכות גשם משמעותיות.
מהעירייה נמסר כי הציבור מתבקש להישמע להנחיות ולא להיכנס למים בחופים אלו. עוד נמסר כי הרחצה ללא מציל אסורה ומסוכנת בכל מקרה.
למה זה תמיד קורה אחרי הגשם?
דווקא לאחר סופות וגשמים מבורכים, הים הופך למזוהם ומסוכן. התשובה נעוצה במערכת הניקוז העירונית. אלה הסיבות לכך:
- נגר עירוני: במהלך הגשמים, המים ששוטפים את הרחובות, הכבישים והמדרכות אוספים איתם את כל מה שהצטבר עליהם: שמנים מרכבים, דלקים, הפרשות בעלי חיים, זבל ושאריות חומרי הדברה. כל אלו זורמים ישירות לתעלות הניקוז ומשם לים.
- עומס על מערכות הביוב: בסופות חזקות, לעיתים חודרים מי גשמים למערכת הביוב (שאמורה להיות נפרדת). העומס גורם לעליית מפלס הביוב ולפריצות של שפכים גולמיים לתוך תעלות הניקוז המובילות לים.
- סחף קרקע: הגשמים החזקים סוחפים איתם גם בוץ וחומרים אורגניים מהשטחים הפתוחים, שמעכירים את המים ומעלים את ריכוז החיידקים (כמו קוליפורמים) מעבר לרמה המותרת על ידי משרד הבריאות.
בדרך כלל, לאחר מספר ימים של שקט ושיקוע של החומרים, איכות המים חוזרת לתקן והחופים נפתחים מחדש.
תגובות