החברה לפיתוח רמת השרון, “רימונים”, ועיריית רמת השרון מובילות מהלך רחב היקף, בהשקעה כוללת של מעל 100 מיליון שקלים, לחיזוק תחום הרווחה ברחבי רמת השרון.

מדובר בהקמה ושדרוג של מבנים, מרכזים ופארקים ייעודיים לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, למשפחותיהן ולאזרחים הוותיקים ברמת השרון.

הפרויקטים החדשים, הפרוסים ברחבי העיר, נועדו לאפשר טיפול, שיקום, תעסוקה ופעילות קהילתית קרוב לבית, ברמה מקצועית גבוהה ובהתאמה לצרכים המשתנים של התושבים, מילדות ועד הגיל השלישי.

מעון יום שיקומי לילדים בנווה רסקו

בשכונת נווה רסקו ניבנה מרכז יום שיקומי לילדים, כאשר שלב השלד הושלם, וכעת מתבצעות עבודות הפנים והריצוף.

המרכז, שצפוי להיפתח ביולי 2026 ברחוב סמטת הורד, מיועד ל-30 ילדים וכולל מבנה חדש בן שתי קומות עם כיתות מעון, חדרי טיפול, חדרי עזר וחצרות פיתוח.

לצד המתחם יוקם שטח ציבורי פתוח שיחבר בין המבנה לרחוב המייסדים, ובו פארק חדש שישמש הן את ילדי המקום והן את תושבי השכונה.

המרכז יאפשר מתן מגוון טיפולים פרא־רפואיים, בהם פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, ייעוץ תזונתי ועוד, ויופעל על ידי עמותת צ’יימס המתמחה בטיפול בילדים עם מוגבלויות.

הדמיית מעון יום שיקומי בסמטת הורד, צילום: נדל רויזין

הדמיית מרכז יום שיקומי בסמטת הורד, הדמיה: שירי פרץ אדריכלים

מרכז יום לבוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית

במקביל, מקימה חברת רימונים מרכז יום חדש לבוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית (מש”ה), ברחוב בית שמאי.

המרכז מיועד לתושבים מעל גיל 21 ועד זקנה, ברמת תפקוד בינונית עד נמוכה, ויספק תחת קורת גג אחת טיפולים ופעילויות מקדמות – בהם קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה, מרכז תעסוקה וגינון טיפולי.

המרכז החדש יחליף את מרכז היום הזמני, שפעל ברמת השרון בשלוש השנים האחרונות, ויאפשר קליטת מספר גדול יותר של חברים. התכנון בוצע על פי פרוגרמה מקצועית של קרן שלם, תוך חשיבה מעמיקה וחדשנית על צורכי המשתמשים.

צילום: באדיבות רימונים

מרכז היום לבוגרים – יספק מעטפת טיפולים ופעילויות, צילום: רימונים

מגורים בקהילה לאנשים עם מוגבלות

ברחוב בית גוברין מוקם בימים אלה “בית לחיים” – מבנה ראשון מסוגו בעיר. המבנה כולל שלוש דירות, שבכל אחת מהן יתגוררו שישה דיירים עם אוטיזם בתפקוד נמוך, בליווי צוות מקצועי של מדריכים ומטפלים.

המטרה היא לאפשר לתושבות ותושבי רמת השרון חיים עצמאיים, ככל הניתן, לצד שילוב אמיתי בקהילה המקומית.

מרכז משלים למשפחות – אתנחתא

בדצמבר 2025 נפתח בית שהוא מרכז למשפחות לילדים עם מוגבלות. הבית פועל בבית שמאי בקומה השנייה מעל מרכז יום מש”ה.

הבית החדש מעניק ליווי רגשי, סיוע במיצוי זכויות, סדנאות ופעילויות להורים, אחים, סבים וסבתות, וכן מרחבי פעילות לילדים – כולל ג’ימבורי, פינות משחק וחדר מייקרים לבני נוער עם ציוד טכנולוגי מתקדם.

הג'ימבורי של מתחם המשפחות החדש, צילום: באידבות רימונים

הג’ימבורי של מתחם המשפחות החדש, צילום: חברת רימונים

מרכזי יום ופארק שיקומי לגיל שלישי

בנוסף, חברת רימונים נמצאת בעיצומו של תהליך תכנון מואץ להקמת מרכז יום לקשיש ברובע אלון, לצד שיפוץ מרכז קיים בעיר. המרכז המשופץ ייתן מענה זמני עד לבניית מרכז יום לקשיש, חדשני, גדול ומותאם לאזרח הותיק בקהילה.

שני המרכזים לקשיש, זה שייבנה וזה שישופץ, צפויים לספק מענה מקיף לקשישים תשושי נפש ולבעלי מגבלות תפקודיות, עם שירותים משעות הבוקר ועד הצהריים – לרבות ייעוץ גריאטרי, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה ועוד.

פארק שיקומי חדש ברחוב הנביאים

אל מכלול מיזמים אלה מצטרף גם פארק שיקומי חדש ברחוב הנביאים, שצפוי להיפתח כבר בשבועות הקרובים.

הפארק יהיה פתוח לציבור הרחב, בדגש על אזרחים ותיקים ואנשים הזקוקים לשיקום אורטופדי, גריאטרי או קוגניטיבי, ויכלול מסלולי הליכה ייעודיים ומתקני פעילות מותאמים.

מאחורי כל מבנה כזה יש אנשים

מנכ”ל חברת רימונים, מאיר דהן, אומר כי “שלושה מהמיזמים החשובים האלו צפויים להסתיים במהלך החודשים הקרובים, ושניים מהם נמצאים בהליכי תכנון מתקדמים, ועם השלמתם נגיע לשלב הביצוע. החברה הכלכלית רימונים גאה מאוד להוציא לפועל מיזמים כה חשובים לאוכלוסיות המיוחדות, ולתרום לחוסנה של העיר, גם בהיבט זה”.

ליאורה דיקשטיין, מנהלת האגף לרווחה ושירותים חברתיים בעיריית רמת השרון, מוסיפה: “מאחורי כל מבנה כזה יש אנשים, משפחות, ילדים והורים, שחיכו שנים למענה קרוב לבית – מותאם ומכבד. בשבילנו זה לא רק פרויקט בנייה, זו בנייה של קהילה. אנחנו הופכים את רמת השרון לעיר שיודעת לחבק, להכיל ולתת הזדמנות אמיתית לאיכות חיים בכל שלב של החיים”.

ראש העיר רמת השרון, איציק רוכברגר, המכהן כיו”ר דירקטוריון חברת רימונים, סיכם: “הנושא הזה קרוב מאוד לליבי, ואני מחויב אישית ללוות את התושבות והתושבים שלנו לכל אורך מעגל החיים – מילדות, דרך בגרות ועד הגיל השלישי”.

פארק שיקומי, צילום: באדיבות חברת רימונים

מתקנים בפארק השיקומי, צילום: צעירים לנצח