כחלק מהמאבק התקיימה אמש פגישה בין ראש העירייה וחברי מועצה לנציגי התושבים. בפגישה הובאה סקירה של המצב ודרכי פעולה כדי למנוע את המפגע הבריאותי שהמדינה מתכננת להקים בסמוך לבית העלמין מורשה

שרון יונתן

המאבק נגד הקמת המשרפה המתוכננת לקום בסמוך לבית העלמין מורשה נמשך ואתמול החל באופן מעשי שיתוף הפעולה בין התושבים לעירייה, כאשר התקיימה פגישה מוצלחת (בתמונה) בין ראש העירייה, אבי גרובר וחברי מועצה לקומץ מובילי המאבק. מטעם העירייה השתתפו, מלבד גרובר, גם שלושת סגניו: יעקב קורצקי, דוברת וייזר וגיא קלנר וחברי המועצה: נטע זיו, עידן למדן, רמי בר לב ורביד פלד, עורכי הדין מטעם משרד עו"ד גרוס-חודק מטעם העירייה ועוד בעלי מקצוע ויועצים רלוונטיים. מצד התושבים השתתפו מובילי המאבק: מיקי מחבובי, יריב גפני, משה ריינס, דנה אורן, דני אדמסקי, גלית קיט טלמור, גדי טלמון, אדם קונסטנטינובסקי ואוהד סובול.


העירייה והתושבים הציגו חזית אחידה נגד תכנית הות"ל מתאריך ה-11 למאי 2020, כאשר במישור המשפטי עו"ד ירון הרמן ציין כי על הפרק מספר ערוצי פעולה אפשריים: האחד – באמצעות עתירה מנהלית/ערר, אולם התוכנית טרם פורסמה בשלה זה. השני – דרך בג״צ נגד המשרד לאיכות הסביבה כיוזם, והות״ל כמקדם התוכנית.

 
עו״ד טל שוחט עדכנה כי בשלב זה העירייה באמצעות משרד עו״ד הגישה פנייה מקדמית למשרד לאיכות הסביבה בראשות השרה גילה גמליאל ולות״ל, אשר התקבלה אך טרם נענתה וממתינים לתשובתם. ככל שלא יענו כי התוכנית נעצרה העירייה תתקדם לעתירה ונערכים לכך משפטית.

ראש העירייה אבי גרובר ומהנדסת העירייה עירית טלמור הסבירו כי כבר כיום קיים מחסור שטח בעיר של למעלה מ-840 דונם לתוכניות קיימות, ולכן לשטח זה ביקוש מסיבי ולעירייה תוכניות לצרכים חיוניים אחרים בחלקה בהם הגדלת המתקן לטיפול בשופכין (מט״ש) והגדלה נחוצה של בית העלמין, כאשר לגבי השטח כבר אושרה בעבר ״תוכנית צל״. משה ריינס ציין לטובה את שיתוף הפעולה המלא של משרד עורכי הדין עם נציגי מאבק התושבים.

 
במישור הציבורי, ראש העירייה ונטע זיו עדכנו בחבירה לראשי ערים באזור. חברי המועצה רביד פלד וגיא קלנר ציינו את החשיבות במפגשים צפויים עם השרה לאיכות הסביבה ומנכ״ל משרדה החדש, דויד יהלומי, כדי לעורר את המודעות שלהם לבעייתיות הרבה בתוכנית להקמת משרפה בצומת מורשה, ולגבי התוכנית הממשלתית לטיפול בפסולת באמצעות משרפות באופן כללי, תוך סיכון לזיהום, הגברת פסולת והפחתת מיחזור.

כמו כן, הודגשה החשיבות של הגברת פעילות המיחזור והשמירה על ערכים ירוקים ברמת השרון. מיקי מחבובי, ממובילי המאבק, העלה את צרכי התושבים בתמיכה מהעירייה במאבק במשרפה. באמצעות המאבק והפעילות במדיה ובשטח תוך זמן קצר נחשפו עשרות אלפי אנשים לתוכנית באמצעות כתבות בתקשורת. ראש העירייה נעתר לסייע למאבק התושבים והגברת המודעות לתוכנית ולהתנגדות באמצעים תקשורתיים ופרסומיים בסיוע דוברות העירייה.

חזקים ביחד. לנדוור

דנה אורן, ממובילות המאבק, סיכמה: "התושבים והעירייה נערכים למהלך ארוך לשינוי ההחלטה והחלפתה בפתרון שמתאים יותר הן לטיפול באשפה והן לרמת השרון".

אבי גרובר כתב אמש, לאחר תום המפגש, בדף הפייסבוק שלו: "הערב נפגשתי עם התושבים המנהלים את המאבק ועם חברי מועצה ועורכי הדין שלנו ושאר יועצים כדי לקדם יחד את המאבק המשותף. העירייה פועלת בכל הזירות אבל שיתוף הפעולה והמאבק האזרחי חשוב לא פחות. הבטחתי להם שנעמיד לזכותם כל סיוע שידרש ואני בטוח שביחד ננצח. להצלחת המאבק חשוב שזה לא יהיה מאבק של בודדים ואני ממליץ לכל התושבים להצטרף אליהם לקבוצת הפייסבוק".


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון אונליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר יונה לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת הוד השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

קבוצת נדל"ן לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן