תושבי נוף ים והרצליה פיתוח מקדמים את הקמת “אקו פארק אפולוניה”, פארק אקולוגי בשדות הצפוניים לנוף ים. כידוע, תכנית הבניה “אפולוניה” המתוכננת במקום נמצאת עדיין בהליכים משפטיים, אבל בינתיים התושבים לא מוותרים על הטבע ואתמול, במהלך יום העצמאות, הציבו שלטים גדולים שעליהם נכתב “ברוכים הבאים לאקו פארק אפולוניה”.
דרור בן עמי, ממובילי מאבק התושבים, הסביר: “בבתי המשפט ובמשרדים חשוכים מתכננים לבנות מגדלי יוקרה על הטבע הקסום של אפולוניה במרמה של דיור מוזל בשטח הכי יקר במדינה. שרים ופקידים עלומי שם מחליטים איפה לבנות ללא התחשבות בטבע ובתושבים”.
בן עמי מספר על יוזמת התושבים: “החלטנו לקחת יוזמה וליצור מציאות של אקו פארק אפולוניה ולשמר את הטבע. בשום פנים ואופן לא נאפשר לבנות. אם ידרש נחסום כבישים ונעמוד מול הבולדוזרים”.
בן עמי גורס כי כבר היום אלפי תושבים מהאזור מגיעים כל שבוע ליהנות מהטבע הפראי. “צריך להבין שיש באזור מינים רבים של חיות כמו דורבנים, קיפודים, נמיות, מגוון זני ציפורים וצמחים ייחודים. במקום לנסוע רחוק לשמורת הטבע אפשר לטייל ליד הבית. אנו עושים גם סיורים לתושבים ולילדי בית ספר”.
כל כך חשוב במיוחד לאור התקופה לכבד ולהעריך את הטבע ולדאוג שנחיה זה לצד זה. אנו חייבים להגן על כל פיסת טבע ולחשוב שהיא לא פחות חשובה לחיינו מאשר עוד מיזם נדלן. זהו מקום כל כך יפה ונדיר וצריך לאפשר לכל הרוצה בכך לבוא וליהנות ולחזק ולהאדיר את המאמץ של התושבים וראש העיר שנלחמים לשמר את מה שאני זוכרת כזיכרון עמום מהילדות של הליכה בשדות. גם הילדים שלנו ראויים לזה לבריאות הנפש והגוף של כל אחד ואחת מאיתנו