נחש צפע גדול נלכד אתמול (רביעי, 24.4) בבית ברחוב שבטי ישראל ברמת השרון – אבל ממש לא כל הסיפור.

בבית בו נלכד הנחש מתגוררים זוג קשישים ניצולי שואה, בני 93 ו-91, המלווים על ידי מטפל פיליפיני. ציון שמעונוביץ’, בנם של השניים, הזעיק למקום את לוכד הנחשים, דוד בן סימון, שהגיע למקום, לכד את הנחש והודיע שהוא לא מתכוון לקחת מהזוג תשלום.

שמעונוביץ’: “לא רק שהוא הגיע מהר מאוד לאחר שדיברתי איתו בטלפון ולכד את הנחש מהר, הוא גם עשה חסד ומצווה עם ההורים שלי. מרגש ומשמח לדעת שיש אנשים טובים מבינים שלא הכל זה כסף ואפשר לתרום ולעזור לאנשים אחרים”.

דוד בן סימון, תושב מודיעין, הוא בן 31. לדבריו, הוא לוכד נחשים מגיל צעיר מאוד – “אבל באופן רשמי לפני 3 שנים”. הוא מגיע לכל חלקי הארץ כדי ללכוד נחשים. את נחש הצפע בחצר הבית ברמת השרון הוא לכד די מהר, לדבריו, בזכות העובד הפיליפיני ש”הקפיד לעשות שני דברים לאחר שגילה את הנחש: הראשון, הוא צילם את הנחש בזירה, השני, הוא שמר על קשר עין עם הנחש, כדי לראות אם הוא משנה מיקומו”.

נחש בין בולי עץ ועלים בחצר בית ברמת השרון

הנחש מסתתר תחת עץ השסק. צילום: ציון שמעונוביץ

בן סימון מספר כי מייד כשראה את בני הזוג “היה ברור לי שלא אקח מהם כסף. לא הייתה בכלל שאלה”.

הוא מספק כמה עצות חשובות לאלה שנתקלים בנחשים עם בוא העונה הלוהטת:

  • במידה ונפגשתם עם הנחש בטבע יש להתרחק ולתת לו להמשיך בדרכו תוך אזהרה של המטיילים הנמצאים באיזור.
  • במידה והגיע לבקר אתכם נחש בבית – יש להתרחק לפחות מטר או שניים תוך הרחקת סקרנים מהאזור.
  • חשוב לנסות לצלם את הנחש ולזכור כמה שיותר פרטים: צבע דוגמאות על הגב וכדומה, על מנת שהלוכד שמגיע יוכל לדעת מראש אם מדובר בנחש ארסי או שאינו מסוכן.
  • מומלץ להתקשר ללוכד תוך שמירה על קשר עין כדי להבין איפה המחסה שאליו המשיך ובכך להגדיל גדיל את סיכויי הלכידה.
  • נחשים עוברים אצלנו בעיר בחיפוש אחר מזון ומסתור – לכן, חשוב לשמור על איזור נקי כמה שאפשר ממכרסמים וציפורים. על מנת למנוע מהנחש להישאר יש לדאוג לחסום איזורי מסתור אופציונליים בחצר.
  • במקרה של הכשה יש להרגיע את המוכש ולהתקשר למד”א לפינוי בהקדם.

ואם את.ה זקוק.ה ללוכד נחשים שיש לו גם לב גדול, מוזמנים ליצור איתו קשר בטלפון הזה. אנחנו ממליצים 🙂