תחשות המחנק שבאוויר מסרבת לדעוך. המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות הודיעו כי היום, שני ה-16 בפברואר, עדיין שורר זיהום אוויר גבוה עד גבוה מאוד בכל חלקי הארץ, וגם באזור השרון.

איכות האוויר הירודה צפויה להימשך לפחות עד יום רביעי, ה-18 בפברואר. מקור הזיהום הוא חלקיקים נשימיים הנוצרים מהסעת אבק בעקבות רוחות דרומיות-מזרחיות המביאות אבק מכיוון ירדן לאזורינו.

הודעה זו מתחברת לתחושות שדיווחו תושבי השרון ביממה האחרונה, לאחר שרבים מהם הרגישו ריח חריף של שריפה ומחנק באזור הרצליה ורמת השרון. גורמי הכבאות הסבירו כי הריח נובע ככל הנראה משריפות פסולת בשטחים, כאשר הרוחות נשאו את העשן מערבה – והשילוב עם האובך הכבד החריף משמעותית את תחושת המחנק.

במשרד הבריאות ובמשרד להגנת הסביבה מדגישים כי רמות הזיהום הגבוהות עלולות להשפיע במיוחד על אוכלוסיות רגישות. לכן מומלץ לחולי לב וריאות, קשישים, ילדים ונשים בהיריון להימנע מפעילות גופנית מאומצת מחוץ לבית. גם לציבור הרחב מומלץ לצמצם פעילות גופנית בשטח פתוח עד לשיפור באיכות האוויר.