תנו הרבה כבוד לסטודנטים לכלכלה ומינהל עסקים במרכז הבינתחומי שמעניקים חינוך וייעוץ כלכלי לאוכלוסיות מעוטות יכולת ולעסקים קטנים וחברתיים

שרון יונתן

בצל משבר הקורונה: המרכז הבינתחומי הרצליה (בתמונה) מפעיל מערך של קליניקות כלכליות המשלבות לימודי כלכלה ומנהל עסקים עם עשייה חברתית ותרומה לקהילה. הקליניקות הכלכליות בבית ספר טיומקין לכלכלה במרכז הבינתחומי מעניקות באמצעות סטודנטים לכלכלה, חינוך וייעוץ כלכלי לאוכלוסיות מעוטות יכולת ולעסקים קטנים וחברתיים.

נעים בעיר 2024. ספורט וכושר בגנים ובפארקים. אפריל-אוקטובר 2024. ההשתתפות ללא העלות | פרטים באתר העירייה

במרכז הבינתחומי מדגישים כי הקליניקות במסגרת תכנית לימודי הכלכלה מיועדות לחשוף את הסטודנטים לאוכלוסיות מגוונות ולפתח בהם רגישות והבנה של הסוגיות האנושיות המורכבות בהן מטפלת הכלכלה. תכנית הקליניקות מרחיבה משמעותית את מודל הוראת הכלכלה בבינתחומי באופן שמחבר את עולם התאוריה לעולם המעשי תוך תרומה משמעותית לסביבה בה אנו חיים.

השנה סיכמו במערך הקליניקות הכלכליות את השנה החמישית לפעילות במהלכה ליוו מנהלת מערך הקליניקות, עו"ד הילה שמע חיינר והמנהלת האקדמית, ד"ר טלי רגב, ארבעה מיזמים חברתיים:

פרויקט במודל תשלום עבור הצלחה למניעת התדרדרות תפקודית בגיל פרישה:

הסטודנטים בקליניקה הכלכלית יחד עם ג'וינט-אשל וחברת Social finance Israel – חברה לתועלת הציבור אשר עוסק בהשקעות אימפקט – בנו אומדן כלכלי לאומדן עלות הבעיה החברתית ושוקדים בימים אלה על בניית פרויקט שיסייע לפתרון הבעיה. הסטודנטים שליוו את המיזם החברתי: אורי מירמן ויונתן קלנר.

ג'וחא גסטהאוס

ענף התיירות בימי הקורונה נסגר כמעט לחלוטין ועל כן הצורך לעזור לאתר תיירות ערבי בג'יסר א זרקא היה ממשי ומאתגר במיוחד בעברו הסטודנטים. הסטודנטים הגישו בקשה לסיוע כלכלי מהמדינה במסגרת המענקים שניתנו בתקופת הקורונה וכן ביצעו ניתוח כלכלי עמוק ומקיף במהלכו בנו תכנית מקיפה לשינוי ארגוני ופעולי הנדרש בגסטהאוס. כמו כן, הסטודנטים ממשיכים בליווי העסק לצורך גיוס והון ויצירת אפיק מקביל של מלכ"ר לגיוס תרומות. הסטודנטים שליוו את המיזם החברתי: דולב חיו, שירי בש, נטע אחיטוב ואופיר אוריון.

אח בוגר אחות בוגרת

עמותת "אח בוגר אחות בוגרת" פועלת לחבר בין ילדים ונוער בסיכון למתנדבים, שישמשו להם כאחים ואחיות בוגרים בחיי היומיום שלהם. בתקופת הבידוד החברתי לא התאפשר למתנדבים לפגוש את הילדים להם הם משמשים כאחים בוגרים. על כן, הסטודנטים מלווים כיום את העמותה בפיתוח כלי ליווי חברתי און ליין במטרה להמשיך את פעילותה. הסטודנטים שליוו את המיזם החברתי: רמי חלפו, דניאל לבנטמן, עומר ברם, יהל לניר, ומשי בוקר.

פסחוף ישראלי בהרצליה. פעילויות לילדים נוער ומשפחות

Kitchen Talks

הפרויקט התחיל בשם Kitchen Talks מיזם הקם במטרה להפגיש בין מבקשי מקלט לישראלים דרך סדנאות בישול ואירוח משותף. בתחילת השנה הסטודנטים בנו תכנון עסקי ושיווקי למיזם, אך תקופת הקורונה, טרפה את הקלפים ויחד הם נאלצו לחשב מסלול מחדש. כך נולד המיזם  Kitchen Box, סדנת בישול המגיעה ללקוח עד הבית ומפגישה את הישראלים עם הטעמים המיוחדים של מבקשי המקלט בעזרת סל מוצרים ייחודי, מתכונים וסיפורי חיים מוקלטים של מבקשי המקלט. הסטודנטים שליוו את המיזם החברתי: עמרי מלכה, עמרי שחר, יעל בן דוסא, אסף אבני ושי וונה.


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון אונליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת הוד השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

קבוצת כפר יונה לחץ כאן

קבוצת נדל"ן לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן