לטענת ההורים, קיים הבדל מהותי בין מתווה הלימודים שהציגה העירייה לבין הנעשה בפועל ובנוסף כיתות הלימוד של ילדיהם במתחם שבט הצופים "ארד" הן קטנות ולא ראויות. ההורים: " לא ייתכן שגם נשלם את מחיר החלוקה לקפסולות והפסד שעות לימודים רבות אבל לא נזכה ליהנות מהרווח שבצידו, שהוא שמירת מרחק בין התלמידים והקטנת סיכויי ההידבקות". עיריית הרצליה לא הגיבה לטענות ההורים בכתבה
שרון יונתן
הורים לתלמידי כיתות ו' בבית הספר היסודי "אלון" טוענים כי קיים הבדל מהותי בין מתווה הלימודים שהעירייה הבטיחה לבין הנעשה בפועל. בנוסף, טוענים ההורים כי ילדיהם, ששובצו ללימודים במתחם שבט הצופים "ארד" ברחוב אלקלעי, לומדים בכיתות קטנות וצפופות (בתמונה)
לטענת ההורים בחוזר להורים שפרסם אגף החינוך בעירייה צוין כי: "כיתות ה' עד ו' ילמדו 3 ימים בשבוע בבית הספר/במרחבים עירונים, יום העשרה נוסף אחד במרחבים עירוניים לפעילות העשרה ועוד יום למידה מרחוק. סה"כ 5 ימים בשבוע", אבל לטענתם קיים פער בין התכנית למציאות: בסך הכל 3 ימי לימוד במקום 5, כאשר אין יום למידה מרחוק ויום ההעשרה מקוצר בתנאי שיימצא הורה מלווה מכל קפסולה ואילו בשאר ימות השבוע הילדים יבצעו מטלות עצמאיות ללא חיבור בזום למורה.
במכתב ששיגרו הורי כיתות ו'1 ו-ו'2 מבית הספר "אלון" לראש העירייה, סגניתו ומנהל אגף החינוך, הם טוענים כי המתווה הנוכחי מעלה מספר בעיות: לא ניתן לצפות ולדרוש מההורים להיות הורים מלווים על בסיס שבועי, להפסיד ימי עבודה ושכר ולהסתכן בחשיפה לארבע קפסולות. בנוסף, אי אפשר לצפות מילדים בכיתה ו' לשבת יום שלם לבדם ללא הנחייה. "מתווה כזה יגרום לאפליה בין ילדים המסוגלים ללמוד באופן עצמאי לבין אלה אשר נחוצה להם מסגרת בכדי להצליח ללמוד", טוענים ההורים ומציינים כי בתוכנית הקיימת הילדים מקבלים למעשה רק 50% משעות הלימוד של מקצועות הליבה יחסית לשנים אחרות: רק 2-3 שעות אנגלית ו-2-3 שעות מתמטיקה ושעת מדעים אחת לכל קפסולה.
ההורים הוסיפו: "אנו מוטרדים מאוד מהחוסר שילדינו יפתחו במהלך שנה זו, לא רק כלפי כיתות ו' אחרות בעיר או בערים אחרות אלא גם כלפי ילדים משכבות סובבות שמקבלים מענה רציני יותר. כיתה ו' חשובה ביותר להכנה לחטיבת הביניים ואנחנו כבר אחרי חצי שנת הפסד מכיתה ה'. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לייצור פער גם השנה".
עוד טוענים ההורים כי קיים הבדל בין מה שמקבלים תלמידי ו' בבית ספר אלון לבין תלמידי כיתה ו' בבתי ספר אחרים בעיר. "לא ייתכן שתהיה אפלייה בין בתי ספר באותה עיר", כתבו במכתבם.
כיתות קטנות וצפופות
טענה נוספת של ההורים היא כי ילדיהם לומדים במתחם שבט הצופים "ארד" בכיתות קטנות מאוד. ההורים: "גודל כיתה סטנדרטית על פי התקן של משרד החינוך הוא בין 45 מ"ר ל- 53 מ"ר, אבל הכיתות במתחם הן חצי מגודל זה (23-24 מ"ר). עקב כך, הילדים ייאלצו להצטופף, אין אפשרות לשמור מרחק של שני מטר בין ילד לילד או להושיב כל ילד בשולחן נפרד ואין מרחב למורה להסתובב בכיתה בין התלמידים. לא ייתכן ששכבת ו' בבית ספר אלון גם תשלם את מחיר החלוקה לקפסולות והפסד שעות לימודים רבות אבל לא תזכה להנות מהרווח שבצידו, שהוא שמירת מרחק בין התלמידים והקטנת סיכויי ההדבקות".
ההורים מציינים: "חשוב לנו להבהיר כי אין בכוונת מכתב זה להמעיט מערך העבודה הקשה שנעשתה כדי לאפשר את פתיחת שנת הלימודים. אנו מבינים שיש לעשות פשרות בימים אלה, אבל אנו מצפים מהעירייה לממש את הבטחתה לתושבים ולהבטיח שנקבל מענה הולם לבעיות: מציאת מקום לימודי הולם בקרבת בית הספר לכל שכבת ו' שיאפשר לימודים במרחב כיתה סטנדרטי תוך הקפדה על מרחק של שני מטר (שהרי זאת המהות של החלוקה לקפסולות), גם אם הדבר כרוך בהשכרת כיתות בבין תחומי או בכל מקום אחר בקרבת בית הספר, תוך עדיפות למציאת פתרון שיאפשר לימודים בבית הספר עצמו (כמו שבתי ספר רבים הצליחו לעשות), שימת דגש רב יותר על מקצועות הליבה והוספת שיעורי מתמטיקה, אנגלית ומדעים, צמצום מספר הימים בהם מתקיימת למידה עצמאית בבית, ליווי בשכר ליום העשרה במקום הפסד יום עבודה של ההורים וסיכון הורים שבקבוצת סיכון".
בסיום מכתבם ציינו ההורים: "בתור תושבי העיר, אשר נחסכו מהם בשנה האחרונה הופעות יום העצמאות והופעות הקיץ בפארק ובמרינה ובכך נחסך כסף רב מקופת העיר, אנו מצפים מהעירייה להשתמש במשאבים הללו ולעשות כל הנדרש כדי לוודא שדרישותינו נענות. לא נסכים לקבל בינוניות כשמדובר בעתיד ילדינו, במיוחד כשמדובר בכיתה קריטית לקראת המעבר לחטיבת הביניים".
עיריית הרצליה לא הגיבה לטענות ההורים שהועלו בכתבה.
תגובות