לאחרונה החלה פעילות ספורט ייחודית של רכיבת אופניים לכיתות א’ ו-ב’ במסגרת הלמידה הייחודית בבית הספר הדמוקרטי הרצליה.
מדובר ביוזמה משותפת שהחלה עם גיא משיח, יו”ר הנהגת ההורים של בית הספר הדמוקרטי, יחד עם מחלקת הספורט של העירייה ובביצוע ענף האופניים בני הרצליה.
משיח שייזם את הרעיון סיפר ל”שרון אונליין”: “בית ספר הדמוקרטי נפתח השנה אחרי תהליך של תשע שנים שאני הובלתי. זה בית הספר רשמי ומוכר על ידי משרד החינוך מיום הקמתו. עיריית הרצליה ומשרד החינוך הרימו את הכפפה ופתחו את בית הספר השנה עם שתי שכבות – שכבת א’ ו-ב’ כבית ספר צומח. כל שנה תצטרף שכבת א’ חדשה. מקווים לגדול כך שיהיו כיתות מגן עד סוף תיכון. אנחנו ממוקמים בלב פארק הרצליה בין עצים בחורש יפיפיה”.

שיעור רכיבת אופניים בבית הספר הדמוקרטי בהרצליה. צילום: פרטי
הפרויקט של רכיבת האופניים נולד די במקרה. “בקרבת בית הספר היה מגרש זהירות בדרכים”, מספר משיח, “הגיע מדריך אופניים והתחיל לשוחח איתי על הנושא הזה והביא לי רעיון. יש לנו בבית הספר המון שיעורים ייחודיים יש אפשרות להורים להביא מהיוזמות שלהם. עלה לי הרעיון הזה ליצור שיעורי רכיבה. שיעור שבו מסיירים בפארק ועושים רכיבה מודרכת בפארק על אופניים. זה יכול להיות עבור חלק מהילדים שיעור ספורט מיוחד ועבור חלק מין הרפתקה מיוחדת בפארק הרצליה. הרעיון הוא לפתח את זה עוד מעבר לנושא הזה. אני רוצה בהמשך לאפשר לילדים שלא יודעים לרכוב לאפשר להם ללמוד לרכוב. מעבר לכך אני רוצה לעשות טיולי משפחות על אופניים בסופי שבוע. המטרה היא להיות קהילה רוכבת. דבר נוסף הוא לעשות יום בשבוע שבו הורים וילדים מגיעים לבית הספר על אופניים ובכך אנחנו בעצם עוזרים לסביבה”.

עופר לוי וגיא משיח בשיעור רכיבת אופניים בבית הספר הדמוקרטי בהרצליה. צילום: פרטי
לעזרת משיח התגייס חבר המועצה מחזיק תיק הספורט עופר לוי. “חיפשתי לנושא שותף מהעירייה”, מספר משיח, “ופניתי לסגן ראש העיר עופר לוי והוא נרתם לזה והרים את הכפפה בצורה שאותי מאוד הרשימה לסייע לנו בכל דרך על מנת שהיוזמה שלי תצא לפועל. הוא דחף את זה בכל האפיקים הנדרשים. הילדים וההורים ממש מאושרים מהפרויקט החדש. האופניים מסופקים לנו על ידי המורה לאופניים והם נמצאים בבית הספר לטובת השיעורים האלה. הרעיון הוא לעשות קהילה רוכבת בסופו של דבר”.
לוי מוסיף: “שיעורי האופניים מאפשרים פעילות ספורטיבית מגבשת באווירה של פארק וסביבה ירוקה. נמשיך לפעול למען קידום הספורט ואורח חיים בריא לכל ילדי העיר”.
תגובות