עגורן, שמניף משאות כבדים באתר בנייה פרטי בשכונת נווה זמר ברעננה, מבהיל הורים לילדי טרום-חובה בגן עירוני, שממוקם בין הרחובות עוזי חיטמן ותרצה אתר. בעיריית רעננה טוענים, כי העגורן פועל ליד הגן – ולא מעליו – בהתאם לכללי הבטיחות, אולם אחת האימהות מתעקשת כי ראתה במו עיניה את העגורן מעל הגן.

היא צילמה סרטון וידיאו, וכך עשה גם הורה נוסף בגן, ושני הסרטונים מתפרסמים כאן – לשיפוטכם.

צפו בסרטון הווידיאו שצילמה אימא לילד בגן:

דאגה של אימא 

האימא מתארת: "הגן עבר למבנה חדש השנה, וקצת לפני 1 בספטמבר 2026, הבנו את מימדי הסכנה. מעט לפני תחילת שנת הלימודים, בשיחה ספונטנית שהייתה לי עם היזם – שלא ידע מי אני – ועוד 2 בעלי מקצוע שהיו במקום, שאלתי האם העגורן עובר מעל לגן הילדים והתשובה של אחד מהם – לא של היזם! – הייתה: 'כל הזמן'. כבר ב-1 בספטמבר 2026 פניתי לראש העיר, חיים ברוידא, ולצערי הרב התגובה שלו הייתה לטעמי מזלזלת. התנער לחלוטין וענה שיש אישורים".

האימא הוסיפה: "גם בהמשך, כאשר שלחתי לו סרטון שצילמתי, כאשר העגורן עובר עם מטען מעל חצר הגן, הוא סירב להכיר בכך שיש סכנה ולמיטב הבנתי גם תקף אותי באופן אישי (בהודעה ששלח לה), בתגובה לפוסט שפרסמתי ולתגובות לפוסט. בנוסף פניתי לחברי מועצת עיר, בבקשה שיסייעו, ולמחלקת החינוך בדרישה למבנה הולם. נאמר לנו כי תתקיים פגישה עם מהנדס העיר, מנהלת מחלקת הביטחון ואיתנו, לאחר ביקור המהנדס באתר. אז כתבתי למהנדס ולמבקרת העירייה על הסכנה, וצירפתי סרטון ותמונה שמלמדים כי מעבר לסכנת הקריסה, קיימת סכנה שמטען יגלוש לחצר הגן. כיתבתי למייל זה גם את היועץ המשפטי לעירייה ואת מנכ"ל משרד הפנים".

זה לא המקרה היחיד: לפני כמה שבועות הוזהר המוקד העירוני, כי עגורן מניף משא כבד מעל ראשי תושבים ברעננה, לחצו כאן ותיראו!

לדבריה, ב-8.9.26 ביקר מהנדס העיר רעננה בשטח, ובמהלך יום רביעי, 9.9.26, תתקיים שיחת זום שלה עם מהנדס העיר, ועם מנהלת מחלקת גני הילדים בעירייה. "עוד לפני הפגישה נאמר לנו שהצילום תלוי זווית", היא אומרת, "ולא ניתן לראות שאכן העגורן עבר את גדר הגן. אבל אני זו שצילמה, ואני מוכנה להצהיר על כך שעבר. כן נאמר כי הותקנו מגבילי טווח, שלא מאפשרים לעגורן להסתובב מעל לגן. מתי הותקנו והיכן האישורים? טרם קיבלתי מענה".

עמדת מהנדס העיר

חבר מועצת העיר, חגי פרנקל, פנה בראשון, 6.9.26, למהנדס העיר רעננה, אדריכל חיים מלמן, בדרישה להוציא צו הפסקת עבודות באתר, עד שהעגורן יועתק למיקום אחר. זו התשובה שקיבל ממהנדס העיר רעננה בשלישי 8.9.26: "בהמשך לבדיקת הנושא, במהלך היממה האחרונה בוצעו מספר סיורים במקום, ובכלל זה ביקורת נוספת שנערכה הבוקר על ידי מחלקת הפיקוח על הבנייה (במינהל ההנדסה העירוני). במהלך הביקורת הובהר לקבלן, כי עולה חשש למעבר משאות מעל שטח גן הילדים, וכי מדובר בנושא בטיחותי המחייב הקפדה מלאה על הנהלים".

מהנדס העיר רעננה הוסיף: "הקבלן העביר לעירייה את מסמכי בדיקת העגורן, וכן אישור המעיד כי מגבילי התנועה של העגורן אינם מאפשרים תנועת משא מעל שטח חצר הגן. בנוסף, הועברה לידינו הצהרת הקבלן, כי הוא מודע לנהלים החלים על הפעלת העגורן, ולמגבלות התנועה שנקבעו לעגורן ולמשאות המונפים באמצעותו".

מהנדס העיר סיכם: "למען השלמת התמונה אציין, כי מהסרטון שהועבר לא ניתן לקבוע באופן חד משמעי, כי המשא אכן עבר מעל שטח חצר הגן וזאת בשל זווית הצילום. העירייה תמשיך לעקוב אחר הנושא ותוודא כי הפעילות באתר מתבצעת בהתאם להוראות הבטיחות, ולהיתרים המחייבים".

צפו בסרטון הווידיאו שצילם הורה נוסף בגן:

דרישת חגי פרנקל

תשובה זו לא סיפקה את חגי פרנקל: "שני הורים נכחו בחצר הגן כאשר צולם הווידאו. שניהם טוענים שהמשא של העגורן עבר מעל לראשיהם כאשר הווידאו צולם. כתושב העיר, שהזדמן לי להימצא השבוע וגם בשבוע שעבר מתחת למשאות של עגורנים, עת שצעדתי (בשבוע שעבר) או נסעתי ברכב (השבוע) ברחובות העיר. כך שהסיטואציה בה משאות של עגורנים חולפים מעל לראשיהם של התושבים במרחב הציבורי, ולא בתוך שטחי הבניה, מתרחשת ברחבי רעננה. על כן – לא מן הנמנע שהדבר קרה גם בגן הילדים האמור".

פרנקל דורש לקבל העתק של מסמכי בדיקת העגורן ומבילי התנועה בו, ובינתיים מסכם: "כדי להימנע מהישנות מקרים כאלו בעתיד, אני שב וחוזר על הצעתי להעתיק את העגורן לדופן שונה של אתר הבניה, כך שלא יתקרב לגן הילדים".

תגובת עיריית רעננה

מעיריית רעננה נמסר בבוקר רביעי 9.9.26: "העירייה רואה את בטיחות ילדי הגן והצוות החינוכי כערך עליון. עם קבלת הפנייה נבדק הנושא באופן מיידי, ובמהלך היממה האחרונה בוצעו מספר סיורים במקום על ידי מחלקת הפיקוח על הבנייה. במסגרת הביקורת הובהר לקבלן ולנציג היזם, כי עלה חשש למעבר משאות מעל שטח גן הילדים, חשש שלא הוכח בבדיקה, וכי מדובר בנושא בטיחותי המחייב הקפדה מלאה על כלל הנהלים והמגבלות".

המשך תגובת העירייה: "הקבלן העביר לעירייה את מסמכי בדיקת העגורן וכן אישור שלפיו מגבילי התנועה של העגורן אינם מאפשרים הנפת משאות מעל שטח חצר הגן. בנוסף, נמסרה הצהרת הקבלן כי הוא מודע לנהלים החלים על הפעלת העגורן ולמגבלות התנועה שנקבעו לעגורן ולמשאות המונפים באמצעותו. יצויין כי העבודות באתר מתבצעות בהתאם להוראות חוזר מנכ״ל משרד החינוך".

סיכום התגובה: "עיריית רעננה תמשיך לעקוב אחר הנושא ולוודא כי הפעילות באתר מתבצעת בהתאם לכל הוראות הבטיחות וההיתרים המחייבים".

עגורן בשכונת נווה זמר ברעננה - ובתחתית הצילום הגדר הלבנה של גן ילדים. צילום: פרטי

עגורן בשכונת נווה זמר ברעננה – ובתחתית הצילום הגדר הלבנה של גן ילדים. צילום: פרטי