שנת הלימודים תשפ”ו נפתחה באוניברסיטת רייכמן ביום ראשון, 19 באוקטובר, תחת הסיסמה “ציונות ומצוינות”. אלפי סטודנטיות וסטודנטים יתחילו את לימודיהם, ובהם כ-155 נכי צה”ל -שנת הישנננננ חלקם במסלולים לתואר ראשון וחלקם בתוכניות הבינלאומיות.

פרופסור בועז גנור נשיא אוניברסיטת רייכמן

פרופסור בועז גנור נשיא אוניברסיטת רייכמן. צילום: עוז שכטר

באוניברסיטה מציינים כי שילובם של נכי צה”ל באקדמיה הוא ביטוי לערבות ההדדית ולשליחות חברתית עמוקה. “אנו רואים בכך שליחות לאומית וחברתית – להעניק ללוחמים וללוחמות ששילמו מחיר אישי כבד הזדמנות לרכוש השכלה גבוהה, להשתקם ולהגשים חלומות”, אמר נשיא האוניברסיטה, פרופ’ בועז גנור.

במקביל, בבית הספר הבינלאומי ע”ש רפאל רקנאטי, החוגג 25 שנה להקמתו, ילמדו השנה כ-2,300 סטודנטים מ-90 מדינות שונות. רובם יהודים שבחרו להגיע לישראל חרף המלחמה, וכ-70% מהם עולים ארצה במהלך הלימודים או עם סיומם. חלקם אף שירתו כחיילים בודדים במילואים במהלך מלחמת “חרבות ברזל”.

האוניברסיטה ממשיכה גם השנה להוביל את המהפכה בתחומי הבינה המלאכותית. קורסים חדשים בתחומי ה-AI ישולבו בכלל הפקולטות, לצד פרויקטים מחקריים ויוזמות טכנולוגיות שמטרתן לשפר את חוויית הלמידה ולהכשיר את מנהיגי העתיד.

במקביל, ייפתח המחזור השני בבית הספר דינה רקנאטי לרפואה, שמטרתו להצמיח דור חדש של רופאים המשלבים מצוינות מקצועית עם מחויבות חברתית. האוניברסיטה מדגישה כי רבים מהסטודנטים לרפואה שירתו מאות ימי מילואים בשנה האחרונה, וחלקם מקבלים מלגות לימודים מלאות.

האוניברסיטה צפויה לארח השנה כ-8,900 סטודנטים, מתוכם כ-3,400 חדשים לתארים ראשון, שני ושלישי. שבוע ההיכרות לסטודנטים החדשים יכלול סדנאות, סיורים ופעילויות שנועדו להקל את המעבר לאקדמיה ולחזק את תחושת הקהילה בקמפוס.