תושבות ותושבי הרצליה, המתגוררים בשני בניינים חדשים שעברו תהליך התחדשות עירונית (הריסה ובנייה) ברחוב עזרא הסופר 5-7, מתלוננים כי העירייה בונה את מתחם בית ספר הנדיב החדש קרוב מדי לבתיהם, וכי קיר מפלצתי מוקם ממש ליד חלונותיהם וחוסם את קו הראייה, האור והאוויר. סגן ראש העירייה, שמכהן כיו”ר ועדת המשנה לתכנון ובנייה, אייל פביאן, ביקר בשטח בשבוע שעבר ונפגש עם הדיירים.

דירות הגן ברחוב עזרא הסופר 5 וקיר אשכול גני הילדים החדש. צילום: שרון אונליין
רחל פורת, שרכשה דירת גן בפרויקט, טוענת: “יום אחד, במפתיע עבורנו, התחילה בנייה של חומה עבור מבנה מפלצתי במרחק של 2 מטר מהדירות הצפוניות בעזרא הסופר 5-7. מדובר במבנה חדש לשישה גני ילדים. לא נמסרו לנו הודעות, שיאפשרו לדיירי הקו הראשון לבניה להגיש התנגדות, כמתבקש על פי החוק. הבניה הזו גורמת לחסימת אוויר, לחסימת אור, לחיים שלנו בתוך רעש של 200 ילדי גן מבוקר עד ערב, דבר שיוביל בעתיד בהכרח לעימותים בין הדיירים לגנים. הדירות היו ממוקמות מול גינה ירוקה ומבנה ישן של גני ילדים, שהיה מרוחק בהרבה מהבניינים שלנו. כעת נעקרו שיחים ועצים ונשפך במקומם בטון”.
אשכול גני הילדים החדש בתוך מתחם בית ספר הנדיב, ניבנה בימים אלה, כחלק מפרויקט הריסה ובנייה מחדש של בית הספר היסודי, גני הילדים ואולם הספורט הישנים, שממוקמים בין הרחובות הנדיב ועזרא הסופר – ממזרח לבית העלמין הישן של הרצליה. לטענת רחל פורת, “התוכנית במקורה הייתה לבנות גנים במרחק של 13 מטרים מהדירות, ולהשאיר ירוק מול הבתים, אך ב-28 ביולי 2024 התוכנית שונתה ואושרה באבחת יד”.
לדבריה, “כל פניותינו לעיריית הרצליה להפסיק את הבניה, שעל פניה לכאורה היא לא חוקית, עלו בתוהו. נתקלנו בקיר אטום של עירייה אטומה לצרכי התושבים. רק ב-14 באוגוסט, כשהבנייה כבר בעיצומה, הואיל אייל פביאן סגן ראש העירייה להיפגש איתנו באתר”. על פי רחל פורת, סגן ראש העירייה פביאן, “טען שההודעות נמסרו לקבלן שבנה את הפרויקט, וכי אנחנו לא מופיעים בטאבו. הוכחנו לו שכולנו מופיעים בנסח הטאבו. בבדיקה עם הקבלן – גם הם לא קיבלו שום הודעה על על הבנייה. היה פה מחטף מתחת לאפם של הדיירים”.
תגובת עיריית הרצליה: “העיר הרצליה גדלה ומתפתחת והאוכלוסיה זקוקה לגני הילדים החדשים. במקומות צפופים בעיר, בהם אין שטחים ציבוריים פנויים, נהוג לבנות אשכולות גנים במבני קומות, בתכנון ההולם את צרכי ילדי הגן. הליך התכנון היה תקין ובוצע על פי כל התנאים הנדרשים בחוק. עם זאת, העירייה תבחן אפשרויות לבודד ככל הניתן את אזור הגן מהבניין הצמוד, ע”י אמצעים כגון צמחיה, בידוד אקוסטי ובינוי, על מנת להבטיח את איכות חיי הדיירים”.
“.

אשכול גני הילדים שניבנה במתחם בית הספר היסודי “הנדיב” החדש. צילום: מערכת “שרון אונליין”
בתור דייר בבניין התנהגות בעירייה היא ביזיונית. לא הגיוני שתתרחש פגיעה כזו בדיירי הבניין ללא שום עדכון מצד העירייה או מתן מענה הולם!
עיריית הרצליה טוענת שפעלה על פי החוק אבל העובדות מראות אחרת..אף אחד לא יידע את התושבים על קירוב המבנה הנוראי הזה 5 מטרים לתוך הדירות ממש ולפיכך עברו על החוק לכאורה
אם אזרח היה בונה כך מרפסת היו הורסים אותה מיד אך העירייה שיכורה מכוח ומתעללת באזרחיה. בעלי הדירות בקומות 0-1 חיות בתוך קיר. אנשים השקיעו את כל הונם ברכישת הדירות וכעת חייהם הלכו. הבניין הזה צריך להירשם ולהיבנות על פי חוק 5 מטרים אחורה. כסף אינו שווה חיי אדם. אנשים פה במצב נפשי קשה והאסון בדרך. הוא יהיה על ידיהם של ראש העיר ושותפיו.
בקשר לבניית הגנים מאחורי בנינים 5-7 בעזרא הסופר זו בהחלט שערוריה, איכות הדיירים תפגע מהקרבה היתרה והרעש העצום מ-6 גנים , לא לדבר על הקומות התחתונות שקיר חוסם נבנה מול המרפסות שלהם, כל השכונה היתה במשך שנים רבות שכונה ירוקה עם גינה ציבורית גדולה וגן שעשועים וחשבנו שככה תשאר גם אחרי הבניה .
גינה ציבורית מלאה דשא ועצים נהרסה. בתכנית המקורית גדר הגן היה אמור להיות 6 מ מגבול מגרש הגן, ועוד להשאיר שביל גישה ברוחב כמטר וחצי עד למגרש הבניינים בעזרא הסופר.
התנגדויות של הדיירים להריסת הגינה נדחו בוועדה המקומית.
לאחר הדחייה ללא הודעה כמתחייב בחוק לשכנים עם גבולות המגרש עדכנו את התוכנית והבנייה כיום מגיע עד מטר מגבול מגרש הגנים.
זה טמטום ויריקה בפניהם של הדיירים, לא ראינו הוכחה ששלחו למישהו, לדיירי הבניינים קו ראשון לגן בוודאי לא הודיעו כנדרש בחוק.