משפחת גרינגליק תעלה ביום שלישי, 6 באוקטובר, בשעה 20:00, באולם גולן בבית יד לבנים ברמת השרון, את המופע "החיים ממשיכים לנגן". הערב יתקיים במסגרת האירועים לציון שלוש שנים למלחמה, ויביא לבמה את סיפורה של המשפחה מרעננה שאיבדה את הבן והאח, סרן במילואים שאולי גרינגליק.

מאז נפילתו הפכה המשפחה את השירה המשותפת למופע על ההתמודדות עם האובדן ועל הבחירה לקום בכל בוקר מחדש. לצד הכאב יש בו גם הומור, סיפורים משפחתיים ושירים מוכרים.

מהאודישן במדים בחזרה ללחימה

שאולי התפרסם בדצמבר 2023, כשהגיע במדי צה"ל לאודישן בתוכנית "הכוכב הבא לאירוויזיון", במהלך הפוגה משירות המילואים. הוא ביצע את "עטלף עיוור" של חנן בן ארי, זכה ל-83 אחוזי תמיכה והרים את המסך.

למרות הצלחת האודישן, הוא החליט לפרוש מהתחרות ולהמשיך להילחם עם חבריו. החלום המוזיקלי, הבהיר אז, יצטרך להמתין.

ב-26 בדצמבר 2023 נפל שאולי, קצין בגדוד 931 של חטיבת הנח"ל, במהלך היתקלות עם מחבלים בשכונת דרג' תופאח שבצפון רצועת עזה. באותה היתקלות נפל גם מפקדו וחברו, רב-סרן שי שימריז. שאולי היה בן 26 בנופלו והובא למנוחות בבית העלמין הצבאי ברעננה.

משפחה שממשיכה לשיר יחד

שאולי היה השלישי מבין חמשת ילדיהם של רותי וצביקה גרינגליק, ואח לרותם, מיכל, רועי ודניאל. הוא גדל ברעננה ולמד בבית הספר אמי"ת נועם ובישיבה התיכונית בני עקיבא בעיר.

המוזיקה חיברה בינו לבין בני משפחתו גם לפני המלחמה. עם אחותו מיכל הקליט את השיר "עד אחרי הנצח", שהושמע בהלווייתו. בהמשך ביצעו אחיו בגמר "הכוכב הבא" את "בסוף הכל חולף", בשילוב הקלטת קולו.

במופע המשפחתי משתתפים ההורים, הילדים ובני המשפחה. רותי, מנחת הורים ויועצת זוגית, משלבת מניסיונה ומתוך ההתמודדות האישית; צביקה מביא לבמה את ההומור המשפחתי. בין השירים במופע יצירות של שלמה ארצי, אביתר בנאי, שולי רנד, בניה ברבי, עומר אדם ואמנים נוספים.

מתי, איפה וכמה?

יום שלישי, 6.10.26, בשעה 20:00, באולם גולן בבית יד לבנים ברמת השרון. משך המופע שעה ורבע. מחיר כרטיס: 50 שקלים.