התפתחות משמעותית בחקירת הרצח שזעזע את הרצליה: שוטרי היחידה ללוחמה בפשיעה (יל”פ) במרחב ירקון עצרו הלילה שלושה חשודים, תושבי הרצליה בגילאי 21, 25 ו-43, בחשד למעורבות ישירה ברצח של ראובן קריף, תושב השכונה בן 42.
המעצרים בוצעו בעקבות חקירה מואצת שנפתחה מיד לאחר הירי הקטלני ברחוב רחל שבשכונת נווה עמל, אירוע שהותיר את תושבי השכונה השקטה בחרדה עמוקה.
רוצים לדעת פרטים מזעזעים, שקדמו לרצח, ואירוע מטלטל שהתרחש באמצע הלוויית הנרצח? הקליקו כאן.
לילה של אימה בנווה עמל
האירוע הקשה התרחש ביום שני, 13 באפריל, סמוך לשעה 23:40. רחוב רחל, רחוב הולנדי שקט המאופיין בבנייה נמוכה ובקהילה מגובשת, הפך לזירת פשע אלימה. על פי ממצאי החקירה הראשוניים, המתנקש הגיע לאזור כשהוא חמוש ומיומן, נעמד במרחק של כ-10 מטרים בלבד מהבניין בו התגורר קריף עם רעייתו ושני ילדיו, ופתח באש מדויקת.
על פי החשד, חמש יריות נורו לעבר חלון הדירה בקומה הראשונה. הקליעים חדרו דרך חלון הרשת ופגעו בפלג גופו העליון של קריף לעיני בני משפחתו ההמומים.
לאחר הביצוע, היורה נמלט מהמקום דרך הסמטאות והרחובות החד-סטריים של השכונה, תוך שהוא מנצל את היכרותו עם השטח.
פעולות ההחייאה והזירה הקשה
צוותי מד”א שהוזעקו למקום מצאו את קריף כשהוא שוכב מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה. חובשי רפואת חירום, ארי ויטמן וטארק ענאבוסי, תיארו זירה קשה: “מיד התחלנו לבצע בו פעולות החייאה מתקדמות, העלינו אותו אל ניידת הטיפול הנמרץ ופינינו אותו במהירות לבית החולים מאיר, כשמצבו מוגדר אנוש”.
למרות מאמצי הרופאים, בבית החולים נאלצו לקבוע את מותו.
במקביל לכוחות הרפואה, הגיעו לזירה מתנדבי זק”א וכוחות משטרה גדולים. ערן קוזחי, ראש צוות זק”א בהרצליה, סיפר על הלילה הקשה: “סייענו לכוחות המז”פ ולחוקרי המשטרה שפועלים במקום. אלו רגעים שבהם השקט של השכונה נשבר בצורה הכי אכזרית שיש”.
הכתובת הייתה על הקיר
פרטים חדשים שפורסמו ב”מעריב” חושפים כי הרצח לא הגיע בחלל ריק. על פי הדיווח כשבוע לפני החיסול הקטלני, הועבר לקריף מסר מאיים בדמות הצתת רכבו. האירוע ההוא כבר עורר בהלה ברחובות התפוח ורחל, וקריף אף הגיש תלונה במשטרה בנושא.
גורמים המעורים בפרטים מציינים כי ייתכן והצתת הרכב הייתה “אזהרה אחרונה” בטרם הוחלט על החיסול. כעת, המשטרה בוחנת האם מדובר בסכסוך מתמשך או בנקמה על רקע פלילי שהסלים במהירות.
“חשבנו שזה מחבלים”
עבור דיירי נווה עמל, קולות הירי בחצות הלילה עוררו זכרונות קשים מהתקופה הביטחונית המתוחה. “שמענו את הירי כאילו זה בתוך הבית”, סיפרה שכנה המתגוררת סמוך. “בהתחלה הייתי בטוחה שמדובר במחבלים שחדרו לשכונה. סגרתי את כל החלונות והזעקתי משטרה. רק בבוקר הבנתי שהיורה עמד ממש מתחת לחלון שלנו”.
שכנים אחרים תיארו את המנוח כאדם נעים ושכן טוב. “ראובן היה אדם טוב, תמיד ניגש לשאול לשלומנו. לא ידענו על קשרים עברייניים כאלה או אחרים. הוא היה אבא מסור, וזה פשוט שובר את הלב לדעת שהילדים היו בבית בזמן שזה קרה”.
החקירה והמעצרים
מפקד מחוז תל אביב, ניצב חיים סרגרוף, הגיע לזירה עוד בליל הרצח וקיים הערכת מצב מיוחדת עם מפקד מרחב ירקון, תנ”צ צחי שרעבי. החקירה הוטלה על היחידה ללוחמה בפשיעה (יל”פ) ירקון, המיומנת בטיפול בארגוני פשיעה וחיסולים ממוקדים.
הלילה, כאמור, חלה פריצת הדרך עם מעצרם של שלושת החשודים. העובדה שמדובר בתושבי הרצליה מחזקת את ההערכה כי הרקע הוא סכסוך מקומי שגלש לאלימות קיצונית.
החשודים יובאו בהמשך היום לדיון בבקשה להאריך את מעצרם בבית המשפט, בעוד חוקרי היל”פ ממשיכים לאסוף ראיות פורנזיות וטכנולוגיות מזירת האירוע ומנתיבי הבריחה.
תגובות