סיגל איצקוביץ’ (33) שנאשמה ברצח בנה ליאם, בן ה-6, זוכתה היום, 2 במרץ, בבית המשפט המחוזי בתל אביב – זאת, לאחר שנקבע כי בעת ביצוע המעשה, לא הייתה אחראית למעשיה בשל מחלת נפש. בעקבות כך, הוחלט כי איצקוביץ’ תשהה במוסד פסיכיאטרי סגור לתקופה של עד 25 שנים.

בתאריך 16 ביולי 2024, בשעות הערב, התקבל דיווח במוקד משטרת מחוז תל אביב, אודות מציאת גופת ילד כבן 6 עם סימני אלימות קשים עליה בדירה בשכונת גליל ים הרצליה. כמו כן נמצאה בזירה גופת כלב עם סימני אלימות קשים מאוד. אם המשפחה צעדה מביתה לקניון שבעת הכוכבים, כאשר גרזן מגואלת בדם בידה, וניסתה לתקוף עוברת אורח ואת השומר בכניסה לקניון ליד בית הקפה ארומה. היא נעצרה והואשמה ברצח בנה.

במהלך הדיון המשפטי עלתה טענה כי הרשויות כשלו בזיהוי ההתנהגות החריגה של איצקוביץ’ לאורך השנים, מה שהיה עשוי למנוע את המקרה. השופט התייחס למקרים קודמים שבהם התנהגותה עוררה חשד, וציין כי לאורך השנים התקבלו דיווחים על מעשיה החריגים, כולל עלייה לגג בניין ומקרה בו אפשרה לבנה לשחק עם אקונומיקה.

מומחים פסיכיאטריים שהעידו במהלך המשפט קבעו כי איצקוביץ’ סבלה מסכיזופרניה חריפה, שהשפיעה על שיקול דעתה ויכולת ההבנה שלה. לפי חוות דעת רפואיות, היא הייתה במצב פסיכוטי פעיל בזמן ביצוע הרצח ולכן אינה נושאת באחריות פלילית.

הפרקליטות תמכה במסקנות המומחים, והמליצה לבית המשפט להורות על זיכויה מאחריות פלילית. בעקבות ההחלטה, איצקוביץ’ לא תיכלא אלא תישלח לאשפוז ממושך בבית חולים פסיכיאטרי סגור, שם תהיה נתונה למעקב מתמשך.

משפחת הקורבן: “הכאב לא ייעלם”

משפחתו של ליאם הביעה תסכול נוכח ההחלטה המשפטית, אך גם תקווה כי המקרה ישמש תמרור אזהרה. “אנחנו מקווים שלפחות מהטרגדיה שלנו יופקו לקחים כדי שאף ילד נוסף לא ייפול קורבן להזנחה של מערכת בריאות הנפש”, אמרו קרוביו של הילד ל-N12.