שוטרי תחנת משטרת גלילות (הרצליה) במרחב ירקון עצרו תושב הרצליה בן 20 אשר איים להרוג עוברי אורח כשהוא מנופף במצ’טה במרכז העיר – ברחוב בן גוריון. הוגש כתב אישום.

בתאריך 2 באוגוסט 2024, שישי בצהריים, התקבל במשטרה דיווח על אירוע אירוע ירי בסמוך לחומוסיה ברחוב בן גוריון בהרצליה, לא הרחק מפינת רחוב העצמאות. כוחות משטרה הגיעו למקום וגילו כי החשוד נורה לאחר שהגיע למקום עם מצ’טה (סכין חרב), ונופף בה כשהוא תחת השפעת אלכוהול. הוא קילל את הסועדים ואיים עליהם ועל עובד החומוסיה, שלא יסתכלו עליו ולא ידברו, אחרת יהרוג, ירצח וישחט את הסועדים והוריהם, כשהוא מניף את המצ’טה לכיוונם ושב וחוזר על האיומים.

כאשר עזבו סועדים את המקום ופנו לרכבם, הגיח החשוד לכיוונם בפנים רעולות במסיכת סקי, ורדף אחריהם בצעקות שיהרוג אותם. אחד מהאזרחים, שעליו איים החשוד, ניסה לסגת לאחור ולהתרחק, אך משהמשיך החשוד להתקרב לכיוון החבורה, שלף את נשקו וירה מתוך הגנה עצמית לכיוון פלג גופו התחתון, ופצע אותו בירכו.

עם קבלת הדיווח, חוקרי משטרת גלילות פתחו מיד בחקירה, עצרו את החשוד תושב הרצליה בן 20, וניהלו חקירה מקצועית לרבות תחקורי מצלמות ותשאולים רבים. בסיומה של החקירה הצליחה היחידה החוקרת לגבש תשתית ראייתית נגד החשוד.

יחידת התביעות של מחוז ת”א במשטרה הגישה בתאריך 12 באוגוסט 2024 כתב אישום ובקשה למעצרו של החשוד בפיקוח אלקטרוני עד סיום ההליכים.

צעיר רודף עם מצ'טה אחרי תושבים ברחוב בן גוריון בהרצליה

רודף אחרי סועדי החומוסיה שנסו על נפשם. צילום מתוך וידיאו שהפיצה משטרת ישראל