עם היציאה ההדרגתית מהסגר, כשהאופק עוד לא ברור, ליאת קרן, מייסדת ומנהלת מרכז "מתחברים", מעניקה טיפים להורים ולילדים כדי לצלוח את תקופת חוסר הוודאות שנראה שתישאר איתנו עוד זמן רב

התקופה הנוכחית, המאופיינת בחוסר וודאות, היא קרקע פורייה להצמחת מצבי חרדה. ואכן זה מאפיין בחודשים האחרונים את מרבית הפניות למרכז ״מתחברים״ לטיפול רגשי וחברתי. הנה כמה רעיונות שיוכלו לעזור בהתמודדות טובה יותר עם המצב:

וודאות בתקופה של חוסר וודאות – מה הדברים בהם אנחנו יכולים להאחז? מה כן וודאי בעולמנו? מה אנחנו יודעים על עצמנו ועל הקרובים לנו שיכול לעזור לנו לחזק את ההרגשה שנהיה בסדר, שאנחנו לא לבד ושנוכל להסתדר. למשל העובדה שאנחנו שם זה עבור זה, שאפשר להתייעץ על דברים ויחד לחשוב על פתרונות לקשיים כאלו ואחרים.

יצירת מסגרת חדשה ומותאמת – חוסר הוודאות לגבי משך הזמן שהתקופה הזו תארך תורם לתחושת חוסר השליטה ומכאן, הדרך קצרה לשיגרת חיים משפחתית שהיא תגובתית ולא יציבה.

אז נכון, לא ברור כמה זמן ימשכו ההגבלות האלו והאחרות. אין לנו אפשרות לשלוט על מה שקורה בחוץ אך אנחנו לגמרי יכולים להחליט על התנהלות הבית. בדרך זו נייצר מסגרת שתתאים למשפחה שלנו גם בתנאים מגבילים. למשל, אחרי שכולם מסיימים עם הזומים לא ממשיכים לעוד משחקי מחשב אלא קובעים שיש שעת יצירה בבית או הרפתקאה בגינה, או עזרה הדדית בשיעורים. אפשר לקבוע שאחר הצהריים יש שעת צפיה בסרט משפחתי וארוחה משותפת. אפשר לקבוע אימון כושר משפחתי וקביעת סבב ביניכם להנחיית האימון כולל הילדים הקטנים. השגרה היא שלכם ובשבילכם, לכן תכננו כזו שתתאים לכם ולאורח חייכם.

להבין שזה טבעי – בתקופה הנוכחית, הטלטלות הרגשיות האלו מאוד אופייניות וטבעיות גם לנו וגם לילדים. יש משהו מרגיע בהבנה הזו. כאשר נקבל שזו תגובה טבעית נוכל גם לראות איך אנחנו מתחזקים וגם מחזקים את הילדים שלנו. חשוב לומר לילדים, בהתאם לגילם וליכולתם להבין, שמה שהם מרגישים ומבטאים זו תגובה לתקופה המיוחדת הזו, שאין בה יציבות. חשוב שגם הילדים יבינו מה עובר עליהם. כדאי לדבר על איך אפשר להתמודד טוב יותר עם דאגות או כעסים: האם יעזור יותר להיות ביחד, חיבוק, או דווקא לקחת פסק זמן לעצמי. אין תשובה אחת ״נכונה״ ולכן חשוב שכל אחד יחשוב ויאמר לבני המשפחה מה נכון עבורו, מה יעזור לו.

למצוא מקור של כוח רגשי – מה מרגיע? מה עושה טוב? השתמשו בזה כדי להתחזק ולנשום כדי להיות מקור של כוח ויציבות מול הטלטלות הרגשיות של הילדים. הם צריכים אותנו רגועים. תגובות לחוצות או עצבניות לא רק שאינן עוזרות להפחית חרדות, אלא לרוב הן אף מעצימות. צריכים זמן לעצמכם? זה בסדר לומר ולבקש זאת מבני ביתכם. אם קשה לכם לקבל זאת בבית אז מצאו זמן מוגדר ליציאה מהבית. ספורט זה פתרון טוב להרבה הורים. לאחרים תנעם הליכה איטית, או צפייה בגלי הים.

להתמקד בהווה – הרבה דואגים ליום שאחרי, למוכנות של הילדים לשלב הבא, לשנה הבאה. זכרו שכל הילדים במצב דומה ולכן המערכת כולה תצטרך להתאים את עצמה. התמקדו בהווה ובמה אתם והם יכולים לעשות היום כדי להיטיב עמכם. למשל שיחות עם חברים, מפגשים בגינה, קריאה וכיו״ב.

במידה והטלטלות הרגשיות או הדאגות הטבעיות לתקופה הזו מרגישות כבדות ומעיקות, משפיעות על היום יום ומגבילות את ההתנהלות, אנחנו זמינים עבורכם לכל התייעצות

ליאת קרן היא מייסדת ומנהלת מרכז "מתחברים" לטיפול רגשי וחברתי בהרצליה, מחברת הספר "תפוח המשאלות" ומפתחת משחקים טיפוליים לזמן איכות משפחתי.

טלפונים: 054-9796361 / 077-2070028
אתר הבית של מתחברים: לחצ/י כאן
זירת הפייסבוק של מתחברים: לחצו כאן

ליאת קרן, מרכז מתחברים
ליאת קרן, מייסדת ומנהלת מרכז "מתחברים"

.


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון אונליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת הוד השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

קבוצת כפר יונה לחץ כאן

קבוצת נדל"ן לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן