שי סימון, מבעלי מאפיית "שיבולת הארץ" ברחוב סוקולוב בהרצליה, מתאר עד כמה נפגעה ההכנסה, איך המדינה צריכה לעזור לעסקים ולמי הוא דואג בזמן המשבר

שרון יונתן

אתר "שרון אונליין" ממשיך לעזור לעסקים הקטנים והיום אנחנו נותנים זרקור למאפייה המוכרת "שיבולת הארץ", הנמצאת ברחוב סוקולוב 17 בהרצליה.

שי סימון, אחד מבעלי המאפייה, סיפר היום על השינוי בתקופה האחרונה: "אנחנו פתוחים כרגיל אבל הורדנו לגמרי את כל תפריט האוכל שהיה מבוסס על שקשוקות, סנדוויצ'ים, חביתות וסלטים ונשארנו רק עם דברי מאפה שבתחום הזה אין ירידה. אמנם פחות אנשים מגיעים אבל הם יוצאים עם קניות גדולות יותר. ההכנסה שלנו ירדה עד כה ב- 40%".

בשל המצב נאלץ שי לפטר שלושה עובדים. "נשארנו רק אני, בעלים נוסף ואופה ונאלצתי לצערי לשחרר שלושה עובדים. היה לי מאוד קשה ולא נעים כי יש להם הוצאות משלהם אבל לא הייתה לנו ברירה. כרגע אני במצב מאוזן, לא מרוויח ולא מפסיד".

שי גורס כי הוא ישרוד את המשבר אבל כואב לו על העסקים האחרים: "אני מצפה שהמדינה תתן עזרה כי כואב לעבור בסוקולוב לראות עסקים סגורים. אני יודע שיש פה עסקים שלא יחזרו לפתוח וגם אם כן זה יהיה בשבילם כמו בור ללא תחתית. הייתי מצפה שהמדינה תתן אפשרות לקבלת הלוואות. מענק של 6,000 לא נותן מענה טוב כי רק השכירויות עומדות על בין 17 ל-30 אלף שקלים לחנות".

שי מציין כי הוא מפעיל שירות משלוחים עם רצון לעזור בעיקר לאוכלוסיה המבוגרת. "מדובר באנשים שלא יכולים לצאת מהבית ולכן אנחנו מאוד רוצים לעזור להם ולהביא להם את הלחם עד הבית".

להזמנות: 053-7702223 שי

מאפיית שבולת הארץ
מאפיית שבולת הארץ


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן