מירי מסיקה העלתה השבוע סרטון לאינסטגרם שבו הביעה התנגדות נחרצת לחגיגות ההאלווין בישראל. “שהו בגוף לא נעים לי”, אמרה, “אני מרגישה גועל, סלידה, משהו שלא מדויק לי. אנחנו יהודים – אז למה לחגוג האלווין? תחכו לפורים”.
הזמרת סיפרה כי בנותיה ביקשו להתחפש, אך סירבה: “שנתיים הן חוגגות, והשנה אמרתי להן לא. זה לא שלנו”.
עיקרי החדשות:
- מירי מסיקה קראה להפסיק את חגיגות ההאלווין בישראל: “אנחנו יהודים – תחכו לפורים”.
- למרות דבריה, בערי השרון נרשמו עשרות אירועים: מסיבות נוער, ערבי מוזיקה ויוזמות שכונתיות.
- בערי השרון ציינו את ההאלווין בהיקף נרחב – גם בקהילות המקומיות.
- תושבת הרצליה: “הילדים נהנים, עוברים בין הבתים ומקבלים ממתקים. איפה הדילמה?”
אלא שנראה שבערי השרון לפחות, הקריאה הזו לא ממש נקלטה. ברחבי השרון התקיימו בסוף השבוע חגיגות האלווין מרשימות. תחפושות, בתים מקושטים, מסיבות נוער ואירועים למבוגרים מילאו את הערים כאילו מדובר בפורים שני.
הרצליה
בהרצליה נערכה מסיבת “Halloween by Animals” במתחם “Zygo” בהרצליה פיתוח. האירוע נפתח בשעה 23:00 וכלל תפאורת ניאון, לייזרים, צבעי UV, ואפילו “קוד רמזור” של צמידים – תפוס, פנוי או מבולבל.
כפר סבא
בכפר סבא התקיימה מסיבת האלווין לנוער במרכז הנוער העירוני. מאות בני נוער הגיעו מחופשים, השתתפו בתחרות תחפושות עם פרסים, צפו בסרט מפחיד ונהנו מערב של מוזיקה וריקודים.
הוד השרון
בהוד השרון התקיימו כמה מסיבות במקביל – במתחם “אקוסטי” נערכה מסיבת שתייה חופשית עם תפאורה אפלה ודיג’ייז מחופשים, בעוד שמועדון “Village” אירח שתי מסיבות רצופות, בחמישי ובשישי, תחת הכותרת “Mainstream Halloween”.
ברעננה לא התקיים אירוע עירוני רשמי, אך בשכונות רבות נראו יוזמות קהילתיות של “ממתק או תעלול”, בתים מקושטים, וילדים מחופשים שצעדו בין הרחובות.
ברמת השרון וכפר שמריהו לא נרשמו מסיבות עירוניות רשמיות, אך ברחובות נראו היטב ילדים מחופשים. גם שם, ההאלווין קיבל נוכחות קהילתית שקטה אך מובהקת.
מעבר למסיבות הגדולות, ברחבי השרון התקיימו עשרות יוזמות מקומיות – צעדות ילדים, עמדות “טריק או טריט”, וחנויות שהתקשטו בדלעות ובקורי עכביש.
“יש לנו כתובות של בתים שמקשטים אותם מראש, אנחנו עושים מסלול ומתחפשים יחד. הילדים נהנים, עוברים בין הבתים ומקבלים ממתקים. איפה הדילמה?”, תהתה תושבת הרצליה.
תגובות