"בית השמש- בית לאנשים החיים עם דמנציה" ממוקם ב"עמל בשרון" ברעננה מקבוצת בתי האבות של "עמל ומעבר". דואגים לדיירים לפעילויות מיוחדות ברמה הגבוהה ביותר. בדיירים מבלים בגינה ירוקה ומטופחת שבה פרחים, כלובי ציפורים ובריכת דגי נוי.
במקום מתקיימים טיפולים מיוחדים בעלי חיים, מוזיקה, אמנות ותנועה. מתקיימת גם קבוצת הליכה ושיח מקרב וקבוצה לדוברי אנגלית המאפשרת ביטוי מלא לדיירים להעלאת זיכרונות ילדות ותקשורת חברתית מהנה.
לאחר הפסקה ארוכה בעקבות הקורונה, חודשה לאחרונה פעילות בית הקפה: החצר הירוקה הופכת, פעם בשבוע, לבית קפה בסגנון וינאי: ישיבה המאפשרת שיח חברים סביב שולחנות עגולים קטנים עם מפות, שימוש בכלי פורצלן, כוסות וצלחות יפות ופרחים. לדיירים מוגשים מאפים, פירות וגלידה, משקאות קרים וחמים.. מוזיקאי מגיע עם אורגן ומנעים לדיירים את הזמן בשירי ארץ ישראל היפה והטובה והם, שמכירים את השירים, נזכרים במילים מצטרפים לנגינתו בשירה.

בית השמש. צילום: יח"צ
את הפרוייקט יזמו מדריכות תעסוקה הוותיקות המכירות היטב את הדיירים: הן אלה שמפעילות אותו פעם בשבוע בסידור המרחב והשולחנות, בהגשת המטעמים ובעידוד השיח בין הדיירים.
סמדר קרמר, מנהלת "בית השמש" מסבירה: "הרעיון מאחורי המיזם הייחודי הוא לגוון ולהעשיר את חיי היום יום של הדיירים ולאפשר להם חווית ישיבה בבית קפה אמיתי, חוויה המחזירה אותם לפעילות מוכרת ומהנה שהיתה בעבר חלק משגרת יומם, פעילות המחזקת השתתפות במרחב מעורר חושים ומשמח".
תגובות