במכתב שהעביר ראש עיריית הרצליה לחיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי, ציין משה פדלון את חשיבות פעילותם של בתי הקפה והמסעדות והציע מתווה שיוכל לאפשר את פתיחתם בהקדם האפשרי
שרון יונתן
בתמונה: מסעדת נאפיס באזור התעשייה בהרצליה
משה פדלון, ראש עיריית הרצליה, פנה היום לחיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי, בבקשה לגבש במהירות האפשרית מתווה לחזרת פעילות בתי הקפה והמסעדות בתחומי הרשויות המקומיות. בפנייתו ציין פדלון כי המשק הישראלי נמצא במגמת חזרה לשגרה עם צמצום משמעותי בהתפשטות נגיף הקורונה, ובתוך כך ענפים רבים שבים לתפקד באופן שוטף. לדברי פדלון: "ברשויות מקומיות רבות פועלים בתי הקפה והמסעדות כמחולל כלכלי מקומי מרכזי. בתי עסק אלו מאפשרים חזרה תקינה לפעילותם של אזורי תעסוקה מרכזי הייטק, אזורי מסחר ומהווים בעצמם מעסיק מרכזי ומקור פרנסתם של רבים. לפיכך, חזרתם לשגרה של בתי הקפה והמסעדות היא פעולה הכרחית וחיונית להמשך תפקודה וחוסנה של עיר".
בהמשך פנייתו פירט פדלון את מאפייני המתווה, על פי כללים שכבר הוגדרו על ידי משרד הבריאות, ובתוכם: שמירת היגיינה ומדידת חום לאנשי הצוות וללקוחות בכניסה לבתי הקפה או המסעדה, מתן היתר על ידי רשות רישוי העסקים העירונית לשימוש במרחב הציבורי, בדגש על חניות, לטובת פריסת השולחנות והכיסאות בכפוף לכללי הבטיחות, עריכת הזמנה מראש כדי למנוע התקהלות, הגבלת כניסה לבית קפה או מסעדה של עד 25 איש, שמירת מרחק של 2 מטרים בין שולחן לשולחן, מיגון צוות העובדים, צוות המטבח והמלצרים במסכות, הצטיידות בתפריטים חד פעמיים לשימוש הלקוח.
פדלון ציין עוד במכתבו כי: "מתוך ניסיון רב שנים בניהול מערכת עירונית ומתוך הבנה עמוקה ביישום הנחיות משרד הבריאות (גם כיו"ר ועדת הבריאות בשלטון המקומי), ניתן להשיב לפעילות ענף זה ללא כל חשש בהתאם ליישום הכללים שכבר הוגדרו על ידי משרד הבריאות. הפיקוח העירוני, אשר הוסמך כבר על ידי הממשלה באמצעות התקנות, יוכל לאכוף את הנחיות משרד הבריאות גם לעניין זה. זהו אינטרס ראשון במעלה להשיב באופן מחושב ושקול את החיים העירוניים לשגרה ולאפשר לקהלים השונים לתפקד ולפעול בהתאם להוראות ולנהלים". פדלון ביקש כי פנייתו זו תועבר בשם מרכז השלטון המקומי אל ראש ממשלת ישראל.
פדלון תרגיעת בינתיים אחרי שבוע ללא נדבקים אתמול קבלנו 4. אז שמור עלינו ולאט לאט. אם לא אנחנו נשמור על עצמנו, אז במה הואלת?