אתר "שרון אונליין" ממשיך לתת זרקור לעסקים הקטנים והיום עם ניסים בכר, מבעלי ה"בומבה בורגר" ברחוב סוקולוב בהרצליה, שמספר על החלום שהתנפץ, הקשיים הנוכחיים ומה צריך לקרות כדי שהוא ושותפו יצאו מהמשבר בשלום
שרון יונתן
עסקים רבים יתקשו לעמוד מחדש על הרגליים בשל משבר הקורונה, אז מה נגיד על עסק שנפתח רק לפני כשלושה חדשים? רובכם מכירים את ה"בומבה בורגר" ברחוב סוקולוב 58 בהרצליה, שפועל כבר 18 שנים, אבל מעטים יודעים שרק לפני שלושה חודשים העסק עבר בעלות, לידיים של שני חבר'ה צעירים מלאי אמביציה להצליח. ואז הגיעה קורונה ועצרה הכל. השניים, ניסים בכר ודור פרחי, בני 22 מהרצליה, נאלצים בימים אלו להתמודד עם חוסר וודאות אחד גדול לגבי עתידם הכלכלי הלא פשוט בכלל.
ניסים מספר כיצד הגיעו לקניית המקום: "הייתה לנו הזדמנות לעסקה טובה כי הבעלים רצה לצאת. אני ויתרתי על הטיול הגדול לחו"ל והשקעתי את כל החסכונות שלי וגם דור החליט להצטרף אליי עם חסכונות משלו. המטרה שלנו הייתה לשפץ את העסק, לשנות אותו לאווירה צעירה, לעשות מבצעים חדשים, לעבוד עד שעות מאוחרות יותר. פתחנו אותו רק באמצע ינואר ואחרי פחות מחודשיים הגיעה הקורונה ועצרה הכל".
ניסים, ספר על השינוי מאז שמגפת הקורונה החלה.
"כל החלומות שלנו התנפצו ברגע אחד. ההכנסות ירדו ביותר מ-60% ועברנו לעשות רק משלוחים. לפני הקורונה היינו כעשרה עובדים ועכשיו נשארנו אנחנו, השליח ועובד נוסף. זה השפיע עלי וקורה לי שאני לא מצליח להירדם בלילה מרוב חששות ודאגות. רצינו שאנשים יאהבו את הבומבה כמו שאהבו בעבר, כמו שאני גדלתי עליו אבל הכל פשוט התפוצץ לנו בפנים".
איך אתה מצפה שהמדינה תעזור לכם?
"הבנו שלא נקבל מענק כי העסק פתוח פחות מחצי שנה. כמונו יש עוד אלפי עסקים שללא עזרה פשוט יפלו. המדינה חייבת להקפיא את כל התשלומים וגם לעזור לנו להגיע להסכם עם המשכירים. מקווה שהמדינה תעשה צעדים משמעותיים אחרת העסקים הקטנים אוכלים פגיעה יותר קשה".
תוכלו לשרוד את המשבר הזה?
"האמת, אני לא יודע, אבל אם נצליח לשרוד את זה נצא הרבה יותר חזקים. אבל שוב, זה תלוי כמה המדינה תעזור לנו. בלי עזרה משמעותית מהמדינה לא נוכל לעבור את זה".
המנה העיקרית במקום היא כמובן המבורגר, אבל יש מנות בשריות נוספות כמו שניצל, חזה עוף, טורטיות, קבב ועוד. המקום פועל משעה 11:00 עד 23:00.
תגובות