בעקבות החשיפה במקומון הדיגיטלי שרון אונליין: ראש העיר הרצליה, יריב פישר, התערב במתיחות שהתעוררה בין תושבים חילונים לבין תושבים דתיים בשכונת הרצליה הצעירה, וככול הנראה פתר את המשבר.
תזכורת: אתמול (שלישי, 28.7.26) פרסמנו כאן, כי תושבים חילונים מקהילת אלון בהרצליה מפגינים ברחוב בני בנימין, ממול סניף הסופרמרקט שופרסל אקספרס, במחאה נגד קבוצת מתפללים שהתכנסה לתפילות באמצע הרחוב. השכנים החילונים טענו, כי מדובר במתפללים שמשתייכים לארגון OU (האיחוד האורתודוכסי) האמריקני, שמרכזו בניו יורק ופעיל גם בירושלים וברחבי הארץ. הארגון מבוסס בעיקר על יהודים אורתודוכסים אנגלו-סכסים, רובם מארה"ב.
בפגישת-בזק, שיזם פישר עם רב קהילת OU בהרצליה, סוכם בין השניים כי המתפללים יקפידו מעתה ואילך להתפלל בתוך בית הכנסת ברחוב גיסין ולא יקיימו תפילות נוספות במרחב הציבורי.

הפגנת תושבות ותושבים נגד מתפללים ברחוב בני בנימין בהרצליה. צילום: לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים
הרצליה הירוקה געשה
בעקבות הכתבה שהתפרסמה כאן, קבוצות הוואצפ השכונתיות בהרצליה געשו, וגם ראש העירייה לא נותר אדיש.
כאמור, במהלך בזק הוא נפגש אתמול עם המנהיג הרוחני של קהילת ארגון OU בהרצליה, הרב נעם פרידמן, והגיע עמו להבנה שהתפילות יעברו מן הרחוב אל תוך בית הכנסת ברחוב גיסין.
הרב פרידמן הסביר בפגישה, שלא הייתה שום כוונה מצידם לבצע "השתלטות אורתודוכסית", כפי שחששו השכנים החילונים, אלא מדובר במנהג רווח בקהילות היהודיות בארה"ב שמכונה "תפילת פנס" במרחב הציבורי.
לדבריו, בארה"ב נהוג לקיים "תפילות פנס" לפני כניסת השבת, ובארץ מקובל לעשות זאת במוצאי שבת. זו הייתה הסיבה, שהמתפללים התכנסו במוצ"ש לתפילה ברחוב בני בנימין, ולא בבית הכנסת הקבוע שלהם ברחוב גיסין.
עולים מארה"ב ואנגליה
קהילת OU בהרצליה כוללת בעיקר עולות ועולים חדשים בארה"ב ובריטניה, אשר נמנים על הציונות הדתית ומשרתים בצה"ל, ורבים מהם השתלבו בתעשיית ההייטק הישראלית.
אישים נוספים, שהיו בתמונת "המהלך לשלום בית" והמאמצים ליישור ההדורים ולהרגעת הרוחות בהרצליה, היו הרב יעקב נקי (מועמדו של יריב פישר לתפקיד רב העיר) וגורמים באוניברסיטת רייכמן, שנמצאים בקשרי עבודה טובים עם קהילת עולים-חדשים זו בהרצליה.
יריב פישר, אגב, מכיר היטב את בית הכנסת ברחוב גיסין, רחוב שקט שמחבר בין הרחוב הראשון שנוסד במושבה הרצליה, בני בנימין, לבין הרחובות מלכי ישראל ומלכי יהודה בתפר שבין מרכז העיר לבין שכונת הרצליה הירוקה. בבית כנסת שכונתי זה הוא עלה לתורה כנער בן 13, בבר המצווה שלו.
לא קשורים למירלשווילי
כדי להפיג חרדות ושמועות, שפשטו כמו אש בשדה קוצים בימים האחרונים בקבוצות הוואצפ בהרצליה, הבהיר הרב נעם פרידמן כי התפילות שהתבצעו ברחוב בני בנימין, אינן קשורות בשום צורה לגרעין התורני ברמת השרון, שנתמך על ידי נתנאל סימנטוב, מנכ"ל ערוץ 14 ועוזרו האישי של בעלי הערוץ, המיליארדר החרדי-הרצלייני יצחק מירילשווילי.
כך או אחרת – על פי הידוע למקומון הדיגיטלי, שרון אונליין, יריב פישר הבהיר בפגישה כי הוא אינו מעוניין בנוכחותם בהרצליה של גורמים, המזוהים עם פעילותו ההתיישבותית-תורנית של נתנאל סימנטוב ברמת השרון.

יריב פישר. צילום: עיריית הרצליה
כל הכבוד לראש העיר.
הארגון שיש בו יש הרבה סטודנטים מרייכמן כשבהנהגתו הקודמת (רב קודם) הרגשנו וחווינו ש"התעלל" בנו ובאזור הרצליה הירוקה גרם לנו למפגעי רעש תפילות ברחוב ובבניינים מספר שנים, אפילו סגירת גינה ציבורית שמשמשת ציבור משפחות הרצליה הירוקה -בהפרדה וסגירת המעבר במחסומי הפרדה נשים גברים (פרגודות) ביום כיפור, ועוד….תלונותינו למי שאפשר…גם לעירייה לא הועילו (דווקא יש עתיד עזרו אז לענין הגינה כשפנו אליהם בשם תושבי השכונה ולא חזרו לגינה בצורה כזו שוב). סבלנו רבות עד שעזבו… עכשיו נראה שהתפללו פתאום ברחוב בני בנימין גם?!? מזל שיש לנו ראש עיר כזה לא סתם בחרנו בו ופתר עכשיו ברגע את הענין. נקווה שזה יחזיק…תושבי בני בנימין ניצלו מהסבל שאנחנו הרגשנו וחווינו תקופה ארוכה מאוד.