הערב, רביעי 28 במאי 2025, הוקפצו כול המנהלים ועובדי משק שעת חירום ברמת השרון לעבודתם, במסגרת תרגיל “פתע” של פיקוד העורף.
התרגיל מדמה מתקפת טילים, מסוגים שונים, ואולי גם מתקפת טרור על העיר.
התרגיל מצריך את כלל עובדי העירייה להתייצב במקום עבודתם, ורק לחתום ולחזור הבייתה, בעוד רק כמה עשרות עובדים שמופעלים ספציפית בשעת חירום – יישארו וימשיכו להיות מתורגלים בשעות הלילה.
כמו כן, צפויה להיפרס בנקודות שידמו אתרי הרס, ברחבי רמת השרון, יחידת החילוץ היישובית, שמונה כמאה מתנדבים, תושבי העיר, רבים מהם רופאים ומהנדסי קונסטרוקציה.
כידוע, בשטח השיפוט של רמת השרון נמצאים בסיסי קהילת המודיעין ותע”ש, והיא הפכה אותה בחודשים האחרונים ליעד של חמאס והחות’ים למתקפות טילים מעזה ומתימן. יחד עם זאת, מדובר בתרגיל בלבד, ולא בהחמרה כלשהי במצב הביטחוני.
ראש העירייה, איציק רוכברגר, שהוזעק והגיע גם הוא לבניין העירייה, אינו יודע מה מתווה התרגיל, שכאמור, יונחת בהפתעה על המתורגלים לאחר רדת החשיכה.
סתם שטויות הם לא יודעים לעשות כלום ולא יכולים לעשות משהו סתם לסמן ווי.