ביום שני, 17 בפברואר 2025, בשעות הצהרים, נצפתה בפארק הרצליה ציפור גדולה ויפה במיוחד.

מהיכן הגיעה אלינו? לאיזה זן היא משתייכת? ומה שמה בישראל?

מערכת המקומון הדיגיטלי, שרון אונליין, תיעדה העוף שקפץ לביקור ומאתגרת את הצפרים והצפריות בשרון.

כיתבו לנו אל: contact@sharonline.co.il

או שילחו ווצאפ לכאן >>  וואצאפ שרון און ליין

ציפור גדולה בפארק הרצליה עומדת על חומה מסביב לבריכת מים, ובבריכה צמחים דקים וארוכים. בבריכה שט לו ברוז, וציפור שחורה ליד הציפור הגדולה. מסביב לבריכה שטחים ירוקים ומסלול ריצה חום.

ציפור בפארק הרצליה. צילום: שרון אונליין

הקורא יואב סילברברג, והקוראות יהודית פפר וטלי וולטש, מיהרו לעדכן: מדובר באנפה אפורה. 

אז בדקנו ומצאנו.

אנפה אפורה

אנפה אפורה (Ardea Cinerea או Grey Heron) היא עוף חברותי החי בלהקות גדולות ליד מקורות מים מתוקים. היא חיה בבריטניה, בסקנדינביה, בכול רחבי אירופה, בארצות המזרח התיכון ובדרום-מזרח אסיה, בתנאי אקלים מגוונים: מבריטניה הקרה ועד אינדונזיה הלחה והחמה. הלהקות האירופיות, נודדות דרומה, אל ארצות הים התיכון.

בישראל האנפה האפורה רק חולפת: בסתיו חולפות הלהקות מעל מישור החוף, לכיוון החופים הצפוניים של חצי האי סיני, ובאביב, כשהאנפות האפורות חוזרות צפונה, הן חולפות דרך הערבה.

גובהה של הציפור כמאה ס”מ, משקלה כ-2 ק”ג, רגליה וצווארה ארוכים מאוד, ואורך מקורה כעשרה ס”מ. כנפיה של האנפה מעוגלות ורחבות ומגיעות לאורך של 185 ס”מ. היא ניזונה בעיקר מדגים, רכיכות, צפרדעים, סרטנים, תולעים, וזוחלים קטנים. האנפה האפורה אוכלת בכל יום דגים בכמות המגיעה ל-20% מכלל משקלה.

על מנת ללכוד דגים, קופאת האנפה על עומדה מבלי לזוז במשך זמן רב, וכאשר הדגים חושבים שהפסל לא יכול לפגוע בהם לרעה, הם מתקרבים, והאנפה טורפת אותם במקורה הארוך והחד.

הקוראת ריקי מוסיפה, כי מדובר בעוף ממשפחת האנפתיים, שלפעמים מופיע כבודדים, ולעתים בלהקות גדולות.