האם אנו בפני מפץ דרמטי בבחירות המקומיות ברמת השרון? ירון גדות, חבר מועצת העיר ויו"ר סיעת "התעוררות" בבחירות, שיגר בסוף השבוע מכתבים ל-3 מתמודדים לראשות העירייה. הדרישה: אחדו כוחות כדי למנוע ניצחון של יצחק רוכברגר בבחירות הדרמטיות בתולדות העיר.
במכתב ששיגר למועמדים לראשות העירייה גייל שורש ("חופשי בעירנו"), גיא קלנר ("עתיד ליברלי") וקרן ברנדס מקסימוב ("באה בטוב"), תחת הכותרת "למען תושבי העיר", הוא דורש מהם להתחייב למנגנון שבמסגרתו ייבחר אחד משלושתם כדי לרוץ כעת, בחזית דמורקטית-ליברלית אחת, להתמודד על ראשות העירייה מול רוכברגר.
גדות דורש מהשלושה לחתום על המסמך כבר בתחילת השבוע. "למען רמת השרון טובה, חופשית וליברלית נדרש ששלושתכם תאחדו כוחות ותתמכו במועמד מוסכם מבינכם שייבחר לראשות העיר כאשר השניים הנותרים יכהנו כסגני ראש עיר בשכר בקדנציה הבאה", כותב יו"ר "התעוררות" ומפרט מנגנון שבאמצעותו ייבחר המועמד:
- עד לתאריך 21.2.24 יתבצע ויושלם סקר מקיף רחב ושקוף שיכלול מעל לאלף מתושבי העיר. תוצאות הסקר ואופן עריכתו יפורסמו לציבור ב 22.2.24.
- השאלה שתישאל: "במי תבחר לראשות העיר בבחירות המקומיות הקרובות?". המתמודד מבין שלושתכם שיקבל את מירב ההצבעות יהיה המועמד המוסכם לראשות העיר, האחרים יסירו את מועמדותם לראשות העיר ויביעו בו תמיכה פומבית מתאריך 23.2.24 ולאורך הימים עד ליום הבחירות 27.2.24.
- את ההליך תנהל אישיות בעלת שיעור קומה, בלתי תלויה או מזוהה עם אחת/ד מכם ומוסכמת בעלת ניסיון פוליטי ועשייה ציבורית.
גדות אמר ל"שרון אונליין": "יש לנו שלושה מתמודדים ראויים לכל אחד יתרונות גדולים, אבל גם חסרונות משמעותיים. אם ירוצו יחד וינהלו את העיר יחד כל היתרונות שלהם יבואו לידי ביטוי והחששות של התושבים יפחתו בהצבעה. נקבל הנהלת עיר עם ניסיון, ערכים, חיבור לקהילה, ליברליות. זה win win להם ולתושבים. גם ככה שניים מהם לא יעלו לסיבוב שני".
רוכברגר אומר שהוא יקדם בעצמו ערכים ליברליים ויפעל תחת "קרני השמש" בכל הקשור למנהל ציבורי.
"איציק רוכברגר הורשע בפלילים ואחרי שלמדתי את העבירות מבחינתי ומבחינת רבים פסול לבחירה. גם אם כל העולם ואשתו ימליצו עליו לא אצביע לו. בנוסף הוא מקבל תמיכה מתומכי בן גביר וביביסטים קיצוניים בעיר וברשימה שלו אין אף אחד שמזוהה עם הגוש הליברלי".
למה נדרש מהלך כזה לפני סיבוב ראשון ולא אחרי הסיבוב השני?
"כי בסיבוב ראשון מספיק לזכות עם 40 אחוז. בהנחה שלשלושת המתמודדים יחד יש פחות מ-60 אחוז תמיכה – אנחנו מסתכנים שלא לצורך. ממליץ לכולם לזכור את החישובים שעשתה מרב מיכאלי בבחירות הארציות. איך זה נגמר כולם יודעים. אסור לנו לקחת סיכון".
לוחות הזמנים דחוקים. זה אפשרי?
"המתווה כולל לו"ז מדויק, למתמודדים ניתן עד יום ראשון לקבל החלטה. יש להם את כל הסופש להתייעץ ולהעמיק ואם לא ימשכו את הזמן נצא לדרך".
שלושת המועמדים קיבלו את המכתבים – וצפויים להשיב עליהם בתחילת השבוע.

המסמך ששלח ירון גדות למועמדים
תגובות