עשרות אלפים הפגינו גם אתמול (שבת, 3.6) בשורה של מוקדים ברחבי השרון נגד המהפכה המשפטית.

בעקבות התקרית הביטחונית שהתרחשה אתמול בבוקר בגבול מצרים, שבה נהרגו שלושה לוחמי צה"ל, כל ההפגנות נפתחו בדקת דומיה לזכר הלוחמים שנפלו בתקרית.

במרבית ההפגנות התייחסו הנאומים לאלימות המשטרתית שהופנתה כלפי האנשים שהפגינו ביום שישי בקיסריה סמוך לביתו הפרטי של ראש הממשלה, בנימין נתניהו.

בעצרת המחאה שנערכה ברמת השרון, אליה הגיעו כ-6,000 איש, התייחס ראש האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד לאלימות שהופנתה כלפי המפגינים בקיסריה: "לא נקבל אלימות כלפי הפטריוטים הישראלים שיוצאים להפגין. האלימות המשטרתית כלפי המפגינים אתמול בקיסריה היא חמורה ומסוכנת. היא צריכה להיחקר. היא לא יכולה לחזור על עצמה. במשטר דמוקרטי אי אפשר לקבל מראות של מפגינים צעירים בעד הדמוקרטיה מובלים עם פלנלית על העיניים. אי אפשר לקבל מראות של דם מרוח על ניידות משטרה".

מפגינים ברמת השרון נגד המפכה המשפטית

המפגינים ברמת השרון. צילום: שי קוריאנסקי

הוא התייחס גם לבחירות נציגי הכנסת לוועדה לבחירת שופטים: "ב-14 ליוני יהיה רגע המבחן: הכנסת צריכה לבחור את נציגיה לוועדה לבחירת שופטים, היא צריכה לבחור את נציגת האופוזיציה, לכנס את הוועדה ולהתחיל לעבוד לפי הכללים שהיו נהוגים כל השנים. בקרוב נדע אם כל ההידברות היא הונאה, ואנחנו לא ניתן יד להונאה".

מפגינים ברעננה נגדה הפכה המשפטית. צילום רחפן

ההפנגה רעננה. צילום: רעיה ברקן

רעייתו, ליהיא לפיד, נאמה בהפגנה שנערכה בחניון היובל מול בית יד לבנים ברעננה, לשם הגיעו כ-8,000 איש.

חזקים ביחד. לנדוור
ליהי לפיד ברעננה. צילום: רעיה ברקן

ליהי לפיד ברעננה. צילום: רעיה ברקן

 

מפגינים נגד המהפכה המשפטית הרצליה

ההפגנה בהרצליה. צילום: פרטי

כ-7,500 איש השתתפו בהפגנה שנערכה בהרצליה. ח"כ מירב כהן מ"יש עתיד" שנאמה בהפגנה התייחסה גם היא לאלימות שהופנתה כלפי האנשים שהפגינו בקיסריה מול בית משפחת נתניהו. בהמשך העבירה ביקורת על תפקודו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר.

מפגינה צעירה נגד המפכה המשפטית בהרצליה

מפגינה צעירה נגד המפכה המשפטית בהרצליה. צילום: פרטי

לירון סמואלס, אחד מהמפגינים שנעצר בעימותים עם שוטרים לאחר שמחה מחוץ לביתו הפרטי של ראש הממשלה בנימין נתניהו, אמר אמש בנאום בהפגנה בכפר סבא: "סיפרתי לשוטרים על קבוצה שהגיעה לתקוף אותנו, הם אמרו לי 'רציתם דמוקרטיה, אז הנה, גם להם מותר לעשות מה שהם רוצים".

להפגנה שנערכה בכיכר העיר ברחבת קניון ערים בכפר סבא, הגיעו כ- 8,000 איש.

כ-3,000 איש השתתפו בהפגנה שנערכה ברחבת הספרייה העירונית ברחוב השחר בהוד השרון. בין הנואמים בהפגנה היו השר לשעבר מאיר שטרית, ח"כ רון כץ מ"יש עתיד".

מפגינים נגדה המפכה המשפטית בהוד השרון. דקת דומייה לזכר שלושת החיילים ההרוגים בגבול מצריים

דקת דומיה בהוד השרון. צילום: אילן פיגנבוים


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון אונליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר יונה לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת הוד השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

קבוצת נדל"ן לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן