סוף השבוע שחלף עמד בסימן הגברת המאבק של משפחות החטופים והשבויים למען החזרת קרוביהם הבייתה. ברחבי הארץ, וגם בשרון, נמשכים מפגני תמיכה קהילתיים במשפחות החטופים
בהרצליה הצעירה נערך במוצ"ש טקס להחזרת החטופים מאיה ואיתי רגב (בני 18 ו-21), שני האחים מהשכונה חטופים בעזה. מאות באו לתמוך במשפחה.
בהוד השרון נערכו בסוף השבוע מפגני תמיכה בנועם אביגדורי, החטופה בעזה. חברותיה לכיתה הצטלמו ביחד כשהן אוחזות בתמונתה.
גם בהוד השרון וגם בכפר סבא התקיימו מפגני מחאה של המשפחות ותומכיהן, שנשאו שלטים בצדי הרחובות הראשיים בערים.
שחררו את איתי ומיה. צילום: זאב ינאי
טקס לשחרור החטופים מאיה ואיתי רגב. צילום: זאב ינאי
למען החטופים, כפר סבא. צילום : נבט כהנא nevet kahana
החזירו הביתה את נעם ושרון אביגדורי. צילום: אדר איל
229 כיסאות ריקים
ביוזמת עיריית הרצליה, התקיימה ביום שישי קבלת שבת מרגשת יחד עם בני משפחות החטופים והנעדרים מול רחבת עיריית הרצליה. המשפחות קיבלו את השבת לצד שולחן ארוך וסביבו 229 כיסאות ריקים הממתינים לבואם של יקיריהם החטופים ולצד מיצג עם 30 דובי פרווה המייצגים את הילדים הנמצאים בשבי חמאס.
צמד הזמרים אליאנה תדהר ולי בירן שרו את השיר 'עד מחר' של אביתר בנאי ו-'שיר למעלות'. המיצג הופק על ידי עו"ד קרוליין עידן ונערך על ידי המעצבת דניאלה זגנרייך.
שלי שם טוב, אמא של עומר, שבנה נחטף לעזה, אמרה: "הפעם ראשונה שהייתי בקידוש היה בגיל 15 אצל חברה טובה ובאותו יום החלטתי: כשאהיה לי בית משלי, אני רוצה שכל המשפחה תהיה ביחד סביב השולחן ותקדש את השבת. עומר שלנו הוא כל כך אוהב את השבת, הוא לא מפספס שום קידוש. שלושה שבועות ושבתות שהלב שלנו פשוט נשרף, כי עומר שלנו חטוף ואנחנו לא יודעים מה איתו וזה גומר לנו את הנשמה.
"אני רוצה להגיד לעם ישראל תודה על החיבוק החם והתמיכה. אתם נותנים לנו את הכוח לזעוק את הצעקה שלנו. את הקידוש הבא אנחנו נעשה איתם".
ראש העירייה, משה פדלון אמר כי "התפקיד שלנו הוא להעמיד את הנושא הזה בראש סדר העדיפויות של מקבלי ההחלטות במדינה. ואנחנו לא נרפה לרגע!".
תגובות