עיריית הרצליה פרסמה ביום שלישי, 4 בפברואר 2025, הוראות מיוחדות לימי מזג האוויר הסוער בהמשך השבוע.
העירייה קוראת לתושבות ולתושבי העיר לנקות מראש מרזבים ופתחי ניקוז ולחזק פרגולות, עציצים ומתקנים אשר עשויים להתנתק בעת רוח חזקה.
כמו כן היא מזהירה אזהרה חמורה מפני התקרבות לשטחי מצוק הכורכר בים, המועדים לסכנת הדרדרות במזג האוויר הקיצון, ומפני כניסה לים לצורכי גלישה ושחייה.
העירייה מבקשת עוד להצטייד בתאורת חירום, למקרה של הפסקת חשמל, ולבדוק שהשכנים הקשישים, הבודדים או המוגבלים בתנועה אינם זקוקים לסיוע.
“דאגו שחברינו ההולכים על ארבע ישהו במקום מוגן”, נכתב בהודעת העירייה.
במקרה של מזג אוויר גשום, יש להימנע משימוש במעליות בעת הצפות, ולהימנע מירידה לחניונים או לקומות שנמצאות מתחת למפלס הקרקע.
תושבי הרחובות הממוקמים בנקודות נמוכות בהרצליה, המועדים לסכנת הצפות, מתבקשים להימנע מהוצאת גזם ופסולת לרחוב ביום הפינוי.
“הקפידו להכניס את פחי האשפה לחצרות”, מבקשת העירייה, “כדי למנוע חסימת צירים ופגיעה בעבודת הצוותים בשטח”.
מספרי חירום
המוקד העירוני 106 פעיל 24 שעות ביממה. יש לדווח לשם על כול מפגע.
חיוג מקוצר מאזור הרצליה – 106.
טלפונים נוספים: 09-9591520, 09-9591527.
המוקד יסייע לתושבים בפניות הבאות: הצפות פתחי ניקוז, נפילת עצים וענפים, תקלות ברמזורים, פינוי ערמות אשפה.
טלפונים נוספים חשובים לשעת חירום: משטרת ישראל – 100; מגן דוד אדום – 101; כבאות והצלה – 102; חברת החשמל – 103; פיקוד העורף – 104.
לרשימת ההנחיות של עיריית רעננה – הקליקו כאן.
רשימת ההנחיות המלאות
בסביבה הביתית
לוודא שפתחי הניקוז בבתים, בגגות, במרפסות ובחצרות פתוחים.
לוודא כי במרפסות, בגגות ובחצרות אין מתקנים שיכולים להינתק בשל פרצי רוח עזים. לקשור ולרתק ריהוט מרפסת או גן ובמידת האפשר להכניסם הביתה.
לוודא כי אין ענפים בסמוך לקווי חשמל וטלפון בתוך החצרות שעלולים לנתק אתכם ממתח חשמל או תקשורת.
להיערך עם תאורת חירום, אמצעי חימום ושמיכות למצב של הפסקות חשמל ארוכות.
לנעול דלתות, שערים, תריסים וחלונות כדי שלא יפתחו מעוצמת רוחות ויפגעו בעוברי אורח או באי ביתכם.
להתרחק מקווי מתח שנותקו, עצים שקרסו, בורות ושלוליות.
ממליצים להימנע מנהיגה בתנאי סערה וראות מוגבלים ובמידת האפשר להישאר במתחמים סגורים ומוגנים.
באם ידוע לכם על שכן/ה קשישים, בודדים או מוגבלים בתנועה, שעשויים להיות במצוקה בשל מזג האוויר החריג אנא הסבו את תשומת ליבנו ואנו נפנה את שירותי הרווחה העירוניים.
הנחיות חברת החשמל
הציבור מתבקש להיות ערני ולדווח מידית על חוטי חשמל קרועים או נזקים אחרים לרשת החשמל.
יש להסיר ממרפסות, גגות וחבלי כביסה חפצים שעלולים לפגוע ברשתות החשמל בעת מזג אויר סוער.
אין לגעת בחוטי חשמל קרועים עקב סכנת התחשמלות – ולדווח על כך מיידית למרכז השירות 103, או למוקד משטרת ישראל 100, או באמצעות היישומון של חברת החשמל בטלפון הסלולארי או בעמוד הפייסבוק של חברת החשמל.
במקרה של פגיעה בכבלי חשמל אנא פנו למוקד חברת החשמל בטלפון 103.
הנחיות כבאות והצלה
במקרה של שיטפונות והצפות אין לרדת לחניונים או לקומות הנמצאים מתחת למפלס הקרקע.
בזמן שיטפונות, יש להימנע משימוש במעליות הנמצאות בחניונים, במפלס הקרקע ומתחתיו מחשש להילכדות.
אם אתם מתגוררים בדירה מתחת לפני הקרקע – צאו מיד מהבית ועברו למקומות בטוחים מעל פני הקרקע, שבהם כוחות הביטחון יוכלו להבחין בכם ולסייע במקרה הצורך.
במקרה של שיטפונות, אין להתקרב למקורות מים זורמים ולערוצי נחל מחשש להתמוטטות הגדות ובשל הזרימה החזקה, שעלולה לגרום להיסחפות בזרם המים.
אין לחצות מקורות מים, ומקומות עם זרימת מים חזקה (גם עם רכבי שטח) – הדבר מהווה סכנת חיים ממשית!
אין לחצות כבישים מוצפים שאין ביכולתנו לאמוד את עומקם.
האזינו והתעדכנו מעת לעת באמצעי התקשורת והרשתות החברתיות להוראות כוחות הכיבוי וההצלה.
בכל מקרה של סכנה חייגו 102 והזעיקו את לוחמי האש.
תגובות