לי בירן אמנם כבר לא גר בכפר סבא ועבר להתגורר עם רעייתו אליאנה תדהר במושב מגשימים – אבל הוא נותר כפר סבאי אמיתי. בירן התראיין לאחרונה בפודקאסט "מתוך השבר" עם צחי אליהו, שם באחד הקטעים סיפר על בית הכנסת התימני בעיר, שהפך להיות ביתו השני.
בירן מספר כי הוא ובני משפחתו עבור להתגורר בשכונת גאולים, "שכונה של תימנים" כהגדרתו בכפר סבא. הוא מספר כי בנערותו היה נוהג לשחק כדורגל במגרש ליד בית כנסת "עץ החיים" בשכונה. "תמיד הייתי שומע איזה זמזום משם, לא הבנתי בדיוק מה אני שומע", הוא מספר, "ואז יום אחד, לדעתי הייתי בן 18 וחצי, אמרתי: פעם אחת אני חייב להיכנס לשם. זה היה אחרי תקופת כוכב נולד. נכנסתי – ונשארתי שם עד היום".
לשאלת המראיין, מה הוא מצא שם, בבית הכנסת התימני הרחוק כל כך משורשיו, השיב לי בירן: "וואו. אני הייתי כל כך לא קשור, שהרגשתי הכי קשור בעולם. הגיל הממוצע היה 72 והם ידעו מי אני כי הייתי בטלוויזיה. הם הסתכלו עליי ולא הבינו: 'הוא רוקנרולר, מה הקשר שלו לפה'. היו לי עגילים ונראיתי פשוט לא קשור".
כשבירן התבקש להסביר בדיוק מה גרם לו לראות בבית הכנסת הזה, עד היום, מקום שבו הוא מרגיש בבית, הוא סיפר על סף דמעות: "מה שגרם לי לשבת שם ולהישאר שם עד היום זה זה שכאשר נכנסתי היה שם בן אדם שפתח ספר והראה לי באיזה פסוק הם נמצאים".
לי בירן הוא בנם של ערן נחום, מפיק סרטוני פרסומות, ואורלי, מנהלת רכש במפעל לפסטה. הוא גדל בכפר סבא, ובמקביל ללימודיו במגמת המוזיקה בתיכון "גלילי" בעיר, הקליט שירים ושימש כמתופף בלהקה מקומית בשם "פינג'אן".
תגובות