רונן עובדיה, בן 52, מתגורר בשכונת נווה עמל בהרצליה. הוא איש היי-טק, נשוי ואב לשלוש בנות ומוביל את משמר השכונה בנווה עמל.

אסינמטק. אסי דיין. עשור למותו. 9.5-30.5 2024. תרבותית,עיריית הרצליה, סינמטק הרצליה

איך הגעת לשכונת נווה עמל?

אנחנו הרצליינים במקור, והגענו לשכונה בשנת 2005. נולדנו וגדלנו בהרצליה הירוקה, עברנו לתל אביב, בוסטון וכשחזרנו רצינו בית קרקע ומאוד קרץ לנו השכונתיות והקהילתיות שיש בנווה עמל. הבנו שאנחנו רוצים שכונה מעורבת שיש בה מהכל. לא שכונה הייטקיסטית. נווה עמל היא שכונה מאוד מגוונת, יש בה הכל – דתיים, חילונים, מבורים, צעירים,עולים חדשים, ותיקים…".

מה אתה אוהב בשכונה?

"את הקהילתיות. אתה מרגיש שיש פה המון אנשים שרוצים לתרום ולתת מעצמם. לכל דבר יש מתגייסים. אין פה פוליטיקה או עדות. כולם ביחד. יש תחושה של קהילתיות וערבות הדדית".

מה צריך לשפר בשכונה?

עצמאות 76 בהרצליה עם הקהילות

"הדבר היחיד שמפריע לי זה מודעות סביבתית. שאנשים יהיו יותר מודעים לניקיון. זה חלק מהערבות ההדדית להקפיד על הניקיון".

איך הגעת לפעילות במשמר השכונה?

"אשתי, מירב אלון, היא פעילה חברתית בפני עצמה, ובזכותה הפכתי להיות יותר ויותר פעיל. היום שנינו מאוד פעילים. אשתי הקימה את הגוף ההתנדבותי 'עמליה' במסגרת המת"נס לפני תשע שנים ובעקבות זה קמו עוד גופי התנדבות בתוך השכונה, וכשקם משמר השכונה לפני שמונה שנים כיוזמה של תושב השכונה, לקחתי ממנו את ההובלה ומאז אני שם".

רונן עובדיה. צילום פרטי

רונן עובדיה. צילום פרטי

ספר על הפעילות שלך במשמר השכונה.

"משמר השכונה בנווה עמל הוא גוף שיש בו היום יותר מ-120 מתנדבים כשהמטרה היא לייצר קהילה פעילה ובטוחה שאנשים לוקחים חלק פעיל ודואגים לביטחון שלהם ולביטחון של השכונה. כמות הפריצות שהייתה בשכונה בעבר הייתה מאוד גבוהה. עמדנו על ממוצע של 70 פריצות בשנה, ובשנה האחרונה אנחנו עומדים על פריצה אחת בשנה.

"יש לנו 120 מתנדבים מגיל 24 עד גיל 88 – גברים, נשים, דתיים, חילונים, חרדים, חרדיות, הייטק, לאו-טק, כל חתכי האוכלוסייה, אנשים שהמחויבות שלהם היא לעשות משמרת אחת בחודש.  המשמרת היא לאורך כל הלילה, בזוגות. מקבלים ניידת עם כל מה שצריך – צ'קלקלה, פנסים, אפודים, וכולי.  בשנתיים האחרונות עשינו גם סיירת אופניים – אנשים יוצאים לסיור רכובים על אופניים עם אורות מהבהבים ומראים נוכחות ובולטות בשטח, וזה מוכיח את עצמו.

"ברגע שהבנתי שיש פה פוטניצאל הרבה יותר גדול כשיש  120 איש שרוצים לתרום אז חשבתי על עוד דרכים למקסם את זה. אחת הדרכים היו להקים גוף של סיוע באירועי חירום. יש לנו קבוצה של מעל 40 איש שמוכשרים לסייע במצבי חירום חס וחלילה בניין קרס או התקפת טיילים וכו' יש גוף שמוכן לזה ויש לו את הציוד האישי לסייע.  במהלך השנים חיפשנו עוד דרכים לתת מענה לעוד דברים לדוגמה כשהתחילה הקורנה בסגר הראשון הבנו שיש מצב שיש המון נזקקים מבוגרים ומשפחות שלא יכולים לצאת וצריכים לקבל אוכל ותרופות.  ארגנו רשימה אני והמתנ"ס של קשישים ומשפחות שזקוקים לעזרה שיבצנו מתנדבים שלאורך כל ימי הסגר דאגו להם לדברים ובודקים את מצבם. הקמנו גוף שעדיין פעיל עד היום בסיוע למשפחות נזקקות".

רונן עובדיה. צילום פרטי

רונן עובדיה. צילום פרטי

מה אתה עושה בזמנך הפנוי?

"משחק סקווש ורוכב על אופניים".

מה האני מאמין שלך?

"תעשה טוב יהיה טוב".

ולסיכום…

"אני באמת קורא לאנשים לעשות טוב ולהתנדב קודם כל בשביל עצמם".

 

 

 

 


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון אונליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת הוד השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

קבוצת כפר יונה לחץ כאן

קבוצת נדל"ן לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן