הרכב פוליטי חדש של המועצה הדתית הרצליה, המשקף את ניצחון יריב פישר ממפלגת יש עתיד בבחירות המוניציפליות, זומן ליום ראשון הקרוב, 2 בפברואר 2025, כדי לבחור יו"ר מועצה דתית.
על פי הידוע, ראש העיר פישר תומך במועמדותו של עו"ד דני פנחס, ראש המועצה הדתית הכמעט נצחי של הרצליה, שבשנים האחרונות כיהן בתפקיד (בשכר) "הממונה על המועצה הדתית הרצליה", מתוקף מינוי שכפה שר הדתות לשעבר, מתן כהנא.
אותו יריב פישר בדיוק, בהיותו אופוזיציונר לראש העיר הקודם, משה פדלון, הוביל בשנת 2016 ביקורת ציבורית חריפה כלפי דני פנחס, בעקבות דו"ח מבקר העירייה על אי סדרים במועצה הדתית הרצליה.
למקומון הדיגיטלי, שרון אונליין, נודע כי יריב פישר הגיש לשר הדתות מש"ס, הרב מלכיאל מלכיאלי, את שמו של עו"ד דני פנחס כמועמדו – והשר נתן את ברכתו לבחירה.
מעניין מה היה אומר האופוזיציונר יריב פישר, לשעבר יו"ר ועדת הביקורת של העירייה, על ראש העיר החדש בהרצליה, שרוממות הפוליטיקה החדשה בגרונו, אך דיל פוליטי ציני מעשה ידיו להתפאר.
או מעשה ידיו להתבייש. תלוי את מי שואלים.
מעיריית הרצליה לא נמסרה תגובה.
מפתח פוליטי
הרכב המועצה הדתית החדש בהרצליה כולל תשעה חברים, על פי מפתח פוליטי של מועצת העיר הרצליה.
במועצת העיר יש רוב ברור לקואליציה של יריב פישר, ובהתאם, יש לפישר רוב מוחלט גם במועצה הדתית. הרכב המועצה הדתית החדשה אושר לאחרונה על ידי שר הדתות.
תשעת החברים החדשים כוללים נציג אחד לש"ס, נציג אחד לציונות הדתית (רשימת צבי וייס), שני נציגים לרשימת יריב פישר (יש עתיד), שני נציגים למרצ (רשימת סגן ראש העיר עופר לוי) ונציג אחד לרשימת סגנית ראש העיר דנה אורן ינאי. שישה חברי מועצה דתית אלה צפויים לתמוך בדני פנחס, המועמד של יריב פישר לתפקיד יו"ר המועצה הדתית.
נציגי האופוזיציה במועצה הדתית הם שני חברים המייצגים את רשימת מאיה כץ (לשעבר רשימת משה פדלון) וחבר אחד המייצג את הליכוד (רשימת רפי קדושים). שלושה חברי מועצה דתית אלה צפויים לתמוך במועמד הליכוד לראשות המועצה הדתית, המתווך צורי ז'אן.
מאחורי הקלעים
ברקע לבחירת יו"ר המועצה הדתית עומד מאבק חשוב ודרמטי יותר: מי יהיה הרב הראשי של הרצליה.
מאז פטירתו ב-9 בינואר 2019 של הרב יצחק יחיאל יעקובוביץ ז"ל, שכיהן כרב העיר הרצליה במשך 66 שנים, אין רב ראשי להרצליה.
על התפקיד מתמודדים שניים: הרב יעקב נקי, שהוא האישיות הרוחנית הבכירה של תנועת חב"ד בהרצליה, והרב יעקב סיני, המזוהה עם ש"ס ונשוי לנכדתו של הרב עובדיה יוסף ז"ל.
פישר, על פי הידוע, תומך ברב של תנועת חב"ד, יעקב נקי, שנחשב בעבר כמקובל על נותנת החסות הראשית של פישר, יעל גרמן.
חב"ד היא תנועה משיחית, המתנגדת לגיוס צעירים חרדים לצה"ל. פישר הופיע בפני מאות תלמידים בהרצליה, והטיף לבני הנוער כי חייבים לגייס את כולם, כולל כולם.
על פישר מופעלים לחצים מכיוון תנועת ש"ס, להעביר את תמיכתו מהרב נקי אל הרב סיני, הכול מאחורי הקלעים.
פוליטיקה צינית, כבר אמרנו?
תגובות