שגיא חיון, שרון ברץ זילברברג ומתנדבי "קפה תיקון" בעיריית כפר סבא זכו בהוקרה מיוחדת על פעילותם למען הסביבה, בטקס ההוקרה השנתי לפעילי סביבה של היחידה האזורית לאיכות הסביבה בשרון.
במהלך הטקס הוכרזו פעילים סביבתיים מרכזיים – שזכו לתעודות הוקרה מיוחדות בגין עשייה משמעותית למען הסביבה ושמירה על האקלים.
שרון ברץ זילברברג, רכזת קיימות בבית הספר רמז – המובילה קבוצת מנהיגות, בבית הספר והקימה בשנה שעברה יחד עם התלמידים ובליווי של אגף הקיימות והחדשנות בכפר סבא פרויקט ייחודי הנקרא "בית חולים לצעצועים" – אשר הפך את בית הספר להיות בית הספר הראשון באזור השרון שקיבל הסמכה כ'ירוק עד'.
שגיא חיון, מנהל הצהרונים בחברה לתרבות הפנאי – הפועל ומקדם את נושא הקיימות בצהרוני העיר והוביל, בהתאם למדיניות ראש העיר רפי סער, תהליך של הוצאת הכלים החד פעמיים מכל הצהרונים בעיר והכנסת שימוש בכלים רב פעמיים ומזון בריא.
מתנדבות ומתנדבי "קפה תיקון" – פרויקט הפועל זה חמש שנים, פעם בחודש ביום שישי במרכז קיפוד – מרכז הקיימות בכפר סבא. את הפרויקט יזמו באגף הקיימות והחדשנות בעיריית כפר סבא, ובשנותיו הראשונות הובילה אותו קרן שטרית באלי. במסגרת "קפה תיקון", מגיעים המתנדבים והמתנדבות לסייע לתושבים בתפירה, נגרות, תיקון מכשירי חשמל ובכל דבר, במטרה לתקן ולהשמיש מחדש חפצים שונים שיש בבית.
ראש העיר, רפי סער: "כפר סבא ממשיכה להוביל את תחום הקיימות ושמירה על הסביבה, ופועלת במישורים שונים על מנת לקדם נושא זה, למען עתיד ילדינו, לרבות פעילות חינוכית החל מהגיל הרך".
חבר המועצה ומחזיק תיק הקיימות והחדשנות, עילאי הרסגור-הנדין הוסיף: "ההובלה של כפר סבא בתחום הקיימות בישראל היא פרי מאמץ משותף של תושבות ותושבים, ועובדות ועובדי העירייה".
תגובות