שני בבוקר, יום יפה, ולכם בא כוס קפה ואם אפשר מאפה, ומקום שיאפשר לשבת עם הלפטופ וליהנות מאווירה אינטימית?

גילוי נאות: הבליינים כבר שנים ארוכות לא עובדים מהבית ולכן איתור מקומות שמהם יוכלו לעבוד כמה שעות, עם קפה איכותי, הוא עבורנו סוג של תחביב. לכן, שמחנו כל כך לגלות בית קפה קטן וקסום, שנפתח לפני כחודשיים בתוך מרכז התרבות והקונסרבטוריון “נינא” החדש והמרשים בין סמטאות שכונת נווה ישראל.

בית הקפה הזה, “קפיטריה” שמו, הפך להיות הסוד הפרטי שלנו בשבועות האחרונים – עד עכשיו. בתור בליינים, עם טור אישי בשרון אונליין, אין לנו ברירה. זכות הציבור לדעת. אז כעת, גם אתם מוזמנים לקפה, ורצוי גם סלט או מאפה, באחד המקומות השווים שקמו לנו בהרצליה בשנה האחרונה, ממש בלי ששמנו לב.

המאפים של קפיטריה ב"נינא". צילום: פרטי

המאפים של קפיטריה ב”נינא”. צילום: פרטי

“נינא” הוא מרכז תרבות פסטורלי ומעוצב במיוחד, שניבנה בלב שכונת נווה ישראל. הוא אמור היה להיחנך בקול תרועה יחד עם “קפיטריה” בנובמבר 2023, אבל אז באה המלחמה וטרפה את הקלפים. הבעלים של המקום, עומר ליב, בן 34, תושב הרצליה, מספר כי לבסוף נחנך הקפה בשקט יחסי בחודש מרץ 2024. מאז, ללא כל פרסום, הפך בית הקפה מוקד משיכה להרצליינים מכל רחבי העיר וגם לתושבים מרמת השרון הסמוכה – שמחפשים בית קפה שקט ונעים קרוב לבית, במרחק דקות נסיעה, וללא פקקים לשם שינוי.

הקפה שמציע המקום משתייך ל”גל השלישי” של עולמות הקפה בעולם, גל המאופיין באזורי גידול ושיטות גידול וטחינה של פולי הקפה – ודיוק מרבי של הטעם. אם אתם באים ל”קפיטריה”, עומר ישמח לספר לכם על הגל השלישי. למבקרים מוצע חוץ מקפה מגוון רחב של מאפים, סלטים, סנדוויצ’ים, מיצים טבעיים – כולם טריים, שמכונים במקום וטעימים מאוד. בשעות הבוקר מתמלא המקום בניחוחות המאפים המשתלבים היטב עם הקפה.המלצת הבליינים: אל תחמיצו את כריך הקפרזה (26 שקלים), את לביבות הירק המצוינות (26 שקלים) ואת מגוון המאפים המתוקים המוצגים לצד הקופה.

הקפה נפלא, האווירה מצוינת והשירות אדיב. יחד עם העובדה שהמקום נוח להגעה מכל רחבי העיר כמעט, ללא פקקים, “קפיטריה” היא בדיוק מה שחיפשנו. השולחנות בתוך המבנה הממוזג מוצבים בחלל גדול ומואר, עם תקרות גבוהות, וקיר זכוכית המשקיף לגינה ציבורית. מעבר לקיר הזכוכית, פרוסים בחוץ, בחצר, שולחנות ושמשיות. הוואיי פאיי מגיע גם לשם. במרכז נינא מפוזרות גם ספות נוחות, שבהן אפשר לשוחח בטלפון, או סתם לנוח.

הקפה פתוח גם בימי שישי ואתם מוזמנים לבוא וליהנות. רק תגידו שהבליינים שלחו אתכם, ומי יודע, אולי אפילו ניפגש.

עומר ליב. הבעלים של קפיטריה בנינא. צילום: פרטי

עומר ליב. הבעלים של קפיטריה בנינא. צילום: פרטי

האזור עצמו בנווה ישראל מהווה שילוב בין התחדשות עירונית לבין הרצליה הישנה. מומלץ להחנות את הרכב בסמוך לגינת בר כוכבא בווייז, הצמודה לקפה, ברחוב הראשי או באחת הסמטאות מסביב למרכז נינא. הכניסה לבית הקפה היא דרך שביל פנימי קצר, המוביל ישר ל”קפיטריה”.

מדד הבליינים: 9.

“קפיטריה” במרכז נינא,
דוד אלרואי 1, הרצליה
טלפון – 054-4822287

סלטים בקפיטריה בנינא. ציצום: פרטי

סלטים בקפיטריה בנינא. ציצום: פרטי

קפיטריה בנינא הרצליה. צילום: פרטי

קפיטריה בנינא הרצליה. צילום: פרטי/