נתוני הלמ״ס לרבעון יולי-ספטמבר 2025 מצביעים על עלייה ארצית במכירת דירות חדשות לעומת הרבעון הקודם, אך לצד העלייה הזמנית הזו, הדוח מעיד על שוק שאינו יציב ועל מלאי גדול של דירות חדשות שלא נמכרו.
בשרון, הנתונים בולטים במיוחד. רעננה מובילה את האזור עם 2,140 דירות חדשות שנותרו למכירה, אחד המספרים הגבוהים ביותר בישראל. מיד אחריה נמצאת רמת השרון, שבה נותרו 1,120 דירות שלא נמכרו.
גם הרצליה נכללת ברשימת הערים שבהן מלאי הדירות הלא מכורות גבוה, עם 1,020 דירות חדשות שנותרו על המדף. בכך הופכת הרצליה לעוד אחת מערי השרון שמתמודדות עם היצע גדול של דירות חדשות שהשוק אינו מצליח לספוג במלואו.
מנגד, כפר סבא אינה מופיעה בטבלת המלאי, אך כן מופיעה בטבלת היישובים שבהם בוצעו יותר מ-150 עסקאות ברבעון, עם 131 דירות שנמכרו בתקופה הנסקרת. מדובר בנתון שמציב אותה בתוך פעילות השוק, אך לא בהכרח משקף מצב יציב, במיוחד על רקע המלאים הגבוהים בערים השכנות.
הלמ”ס תותחים! שאפו!