בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את בקשתו של יו”ר המועצה הדתית הרצליה, דני פנחס, לחייב את העותרים נגדו – ועד משגיחי הכשרות בהרצליה ומשגיח הכשרות אורי מורד – להפקיד 100 אלף שקל עירבון בקופת בית המשפט (למקרה שיפסידו בהליך).

על פי ההערכה, מדובר בניסיון של פנחס להשתיק את העותרים, מבלי שהוא ויריב פישר יצטרכו להשיב לעתירה, שכן ספק רב אם העותרים היו מסוגלים לגייס 100 אלף שקלים עירבון.

פישר נגד פישר

העותרים הגישו עתירה מנהלית נגד שר הדתות ונגד ראש עיריית הרצליה, יריב פישר, שרוצים לבחור שוב בדני פנחס ליו”ר המועצה הדתית.

נגד המועצה הדתית, בראשות דני פנחס, הוגש כבר בשנת 2016 דו”ח מבקר עירייה על אי סדרים.

יריב פישר, שהיה חבר מועצת עיר אופוזיציונר בזמנו, הוביל את הביקורת על המועצה הדתית בראשות דני פנחס. כעת הוא תומך בו.

סיכויים קלושים

דני פנחס טען בבקשה, כי ועד משגיחי הכשרות בהרצליה איננו גוף רשמי ואין לו מעמד משפטי, וכי סיכויי העתירה קלושים.

הוא ביקש לחייב את העותרים, ועד משגיחי הכשרות בהרצליה ומשגיח הכשרות אורי מורד, להפקיד בקופת בית המשפט לעניינים מנהליים 100 אלף שקלים, דמי ערבון, בנימוק שהוצאות ההגנה המשפטית בתיק זה יעלו 50,000 שקלים למועצה הדתית ו-50,000 שקלים לעיריית הרצליה.

השופט אלכסנדר רון לא השתכנע: “אין בקשות מסוג זה מקובלות בעתירות מנהליות”, פסק, ודחה את הבקשה.