יום חמישי כבר כאן וזה אומר שהגיע הזמן למתכון השבועי שלנו – והפעם קציצות דגים.
מצרכים לקציצות:
חצי קילו דג טחון (נסיכה, דניס, לוקוס… מה שבא לכם אפשר)
חצי צרור כוסברה קצוצה
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום קצוצות
רבע בצל קצוץ
1 פלפל אדום חריף קצוץ
שתי פרוסות לחם שהרטבנו וסחטנו טוב
כפית פפריקה
חצי כפית מלח
מעט פלפל לבן או שחור
לרוטב:
רבע כוס שמן קנולה
1פלפל גמבה חתוך לרצועות דקות
1 פלפל חריף חתוך לפרוסות
4 שיני שום פרוסות
כפית פפריקה
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
כפית מחוקה סוכר חום
כוס כוסברה קצוצה
4 עגבניות חתוכות דק או מגורדות
כף רסק
שתי כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
לערבב את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולהניח במקרר כחצי שעה.
לרוטב: שמים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הפלפלים עד הזהבה קלה. מוסיפים את שיני שום והתבלינים. וגם את הכוסברה הקצוצה. בסוף להוסיף העגבניות והרסק ומטגנים יחד שתי דקות. מוסיפים את המים רותחים.
מבשלים כרבע שעה ומתחילים לגלגל ולהכניס את הקציצות בזהירות. מדי פעם תנערו קצת את הסיר שהרוטב יעטוף את הקציצות. לבשל על להבה בינונית כ- 20 דקות עד שהרוטב מצטמצם והקציצות מוכנות. לפזר מעל עוד כוסברה קצטצה ולהגיש עם חלה.
* תמיד לטעום! גם את הרוטב וגם את העיסה לפני ואם יש צורך להוסיף מלח.
* אפשר לטגן את הקציצות קלות ובאותו סיר להכין את הרוטב, אבל ממש לא חובה. בתאבון!
קמליה שלום באינדקס העסקים של שרון און ליין – לחץ כאן
תגובות