סלט עדשים ובטטה זו מנה נהדרת לסוף השבוע שגם קלה להכנה.

לנדוור. סניף רמת השרון מתחדש ואתם נהנים מהטבה מיוחדת! ספרו לי עוד>>

 

מצרכים:

סלט בריא וצבעוני שהכי מתאים לימי הקיץ החמים.

שתי בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות

כוס עדשים שחורות (לפני בישול)

כוס פטרוזיליה קצוצה

לנדוור. סניף רמת השרון מתחדש ואתם נהנים מהטבה מיוחדת! ספרו לי עוד>>

כוס כוסברה קצוצה

שתי כוסות עלי אורוגלה

שני גבעולי בצל ירוק (רק החלק הירוק)

אופציות להוספה:

חופן חמוציות יבשות

חופן אגוזים קצוצים או פקאנים

 

לרוטב:

מיץ משני לימונים

שלוש כפות שמן זית

כפית דבש

שן שום קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

לבשל את העדשים בסיר עם מים עד שמתרככות, לסנן היטב ולהניח בקערה.

בינתיים להניח את קוביות הבטטה על גבי תבנית עם נייר אפיה עם כף שמן, לערבב  ולהכניס לתנור200° עד שמתרככות (אפשר לחילופין לטגן במחבת עם כף שמן עד ריכוך).

לחכות שיתקררו ואז להוסיף לקערת העדשים יחד עם כל שאר המרכיבים.

להכניס את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת ולערבב היטב.

לשפוך את הרוטב לקערת העדשים ולערבב.

 

ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן

קמליה שלום

קמליה שלום באינדקס העסקים של שרון און ליין – לחצו כאן


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון אונליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת הוד השרון לחץ כאן

קבוצת נדל"ן לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן