סלט עדשים ובטטה זו מנה נהדרת לסוף השבוע שגם קלה להכנה.
מצרכים:
סלט בריא וצבעוני שהכי מתאים לימי הקיץ החמים.
שתי בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
כוס עדשים שחורות (לפני בישול)
כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס כוסברה קצוצה
שתי כוסות עלי אורוגלה
שני גבעולי בצל ירוק (רק החלק הירוק)
אופציות להוספה:
חופן חמוציות יבשות
חופן אגוזים קצוצים או פקאנים
לרוטב:
מיץ משני לימונים
שלוש כפות שמן זית
כפית דבש
שן שום קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
לבשל את העדשים בסיר עם מים עד שמתרככות, לסנן היטב ולהניח בקערה.
בינתיים להניח את קוביות הבטטה על גבי תבנית עם נייר אפיה עם כף שמן, לערבב ולהכניס לתנור200° עד שמתרככות (אפשר לחילופין לטגן במחבת עם כף שמן עד ריכוך).
לחכות שיתקררו ואז להוסיף לקערת העדשים יחד עם כל שאר המרכיבים.
להכניס את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת ולערבב היטב.
לשפוך את הרוטב לקערת העדשים ולערבב.
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן
תגובות