את המתכון הזה כולם יאהבו – גם ילדים שלא אוהבים בצל (מניסיון): מתכון לקציצות בקר טעימות בטירוף, עם רוטב מתקתק של בצל מקורמל.
הקציצות מוגשות לצד אורז לבן, פירה, קוסקוס או סתם בתוך לחמנייה.
מתכון שווה ביותר!

לקציצות

  • חצי קג בשר טחון
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 בצל קטן קצוץ ומטוגן (לא חובה אבל מוסיף המון)
  • תפו"א קטן מגורד דק וסחוט היטב
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית כורכום
  • רבע כפית מכל אחד: פלפל, כמון ובהרט
  • כפית פפריקה
  • כף שמן

לערבב הכל טוב ולהניח למנוחה של חצי שעה.

לרוטב

  • שלושה בצלים פרוסים דק מאד
  • רבע כוס שמן
  • כף אבקת מרק עוף
  • כף סוכר חום
  • חצי כפית מכל אחד : פלפל, בהרט, פפריקה, כורכום.
  • שלוש כוסות מים

אופן ההכנה

בסיר שטוח ורחב לטגן את הבצלים עם הרבה סבלנות עד שמזהיבים ושחלקם יהיו כבר חומים.
להוסיף את כל התבלינים לעוד דקת טיגון ואז להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
להנמיך להבה ולהתחיל להוסיף את הקציצות .
לבשל כרבע שעה עם מכסה סגור על להבה בינונית (אם מבעבע מאד, תנמיכו קצת את הלהבה).
להרים את המכסה חלקית ולהמשיך לבשל עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
בערך 40 דקות בישול.

תגישו על מצע של פירה, אורז, קוסקוס או סתם בלחמנייה.
תודו לי אחר כך (:

בתיאבון!

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן

קמליה שלום

קמליה שלום באינדקס העסקים של שרון און ליין – לחצו כאן

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן