מכינים מראש – ושומרים שומרים במקפיא עד לאירוח. מתכון שבועות קייצי

הנה מתכון לקינוח מושלם לקיץ ולשבועות – שילוב מושלם של קל ומרשים, כמו שאני אוהבת: חיתוכיות שוקולד מטריפות. מכינים מראש – ושומרים שומרים במקפיא עד לאירוח.

מצרכים:

  • תבנית מלבנית או מרובעת קטנה
  • 50 גרם חמאה
  • 5 כפות קקאו
  • 3 כפות סוכר
  • כוס מים
  • 2.5 כוסות פירורי ביסקוויטים (אני השתמשתי בפתי בר)
  • חצי כוס קוקוס
  • 1 שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • כף קורנפלור מעורבב ב-2-3 כפות מים

אופן ההכנה

בסיר קטן / קלחת, שמים את החמאה, קקאו, סוכר וכוס מים ומניחים על כיריים עם להבה נמוכה עד לרתיחה.
מצננים מעט.
מעבירים את הרוטב לקערה ומוסיפים את הביסקוויטים. בהתחלה מוסיפים רק חצי וכל פעם עוד כף – עד שהכל ייטמע ברוטב.  זה אמור להגיע למרקם בצקי כמו של כדורי שוקולד.
להניח על תבנית מלבנית נייר אפיה ולשטח את הבצק.
לפזר מעל את הקוקוס ולהניח בצד.
בסיר נוסף שימו את השמנת והשוקולד המריר ותביאו לרתיחה על להבה נמוכה .
ברגע שמתחיל לבעבע להוסיף את הקורנפלור תוך ערבוב מתמיד עד שהרוטב מסמיך (זה לוקח כמה שניות).
מצננים מעט ושופכים מעל הקוקוס.
עוטפים בניילון נצמד ולמקפיא כמה שעות.
מוציאים וחותכים לריבועים.
שומרים בהקפאה ומוציאים 10 דקות לפני הגשה.
לפזר מעל קצת קוקוס ולהגיש יפה.
שיהיה בתיאבון 🙂

קמליה שלום
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן