המתכון השבועי שלנו הפעם אהוב מאוד על ילדים ואני מבטיחה לכם שהם יעופו על זה – תבשיל של אפונה וקציצות שמוגש על אורז/פירה/פתיתים ועוד
המצרכים לקציצות:
300 גרם בשר טחון איכותי
בצל בינוני קצוץ דק
כוס פטרוזיליה קצוצה
מעט כוסברה קצוצה
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
רבע כפית כורכום
מעט בהרט
כף פירורי לחם (לא חובה)
לערבב הכל טוב ולהניח במקרר לחצי שעה.
מצרכים לאפונה:
בצל בינוני קצוץ דק
חבילת אפונת גינה של סנפרוסט
כף אבקת מרק עוף
מעט פלפל שחור
חצי כפית כורכום
מעט בהרט
רבע כפית פפריקה מתוקה
4-5 כפות שמן קנולה (שיכסה את תחתית הסיר)
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל עם השמן עד שמשחים.
להוסיף את האפונה ולטגן מעט.
להוסיף את כל התבלינים ולטגן שתי דקות.
להוסיף מים רותחים כ1 ס"מ מעל האפונה ולהביא לרתיחה.
בינתיים יש להוציא את הבשר ולגלגל לקציצות קטנות.
להוסיף את הקציצות ולהביא שוב לרתיחה.
להנמיך להבה ולבשל כחצי שעה עד שהקציצות מוכנות והרוטב מצטמצם. לטעום ואם יש צורך להוסיף מעט מלח.
בתיאבון!
תגובות