המשרד להגנת הסביבה שלח השבוע מכתב התראה לניסים כחלון המכונה כ"איש המערות", אשר מתגורר מזה 45 שנה במבנה שחצב במצוק הכורכר בחוף סידני עלי בהרצליה.

נעים בעיר 2024. ספורט וכושר בגנים ובפארקים. אפריל-אוקטובר 2024. ההשתתפות ללא העלות | פרטים באתר העירייה

במכתב ישנה דרישה לפנות את המקום עד ה-31 באוקטובר. מכתב ההתראה נשלח גם לעיריית הרצליה ולרמ"י (רשות מקרקעי ישראל) בדרישה לאטום את המבנה שנבנה ללא היתרי בנייה.

בהודעה של המשרד נכתב כי "היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית של המשרד להגנת הסביבה הוציאה התראה לאדם המתגורר במתחם מערות במצוק הכורכר בחוף סידני עלי, לעיריית הרצליה ולרשות מקרקעי ישראל (רמ"י) להסרת הפגיעה ולסגירה של מתחם המערות והחפירות שבחוף. זאת, בגין הפרה מתמשכת של חוק שמירת הסביבה החופית ופגיעה חריפה במצוק החופי ובמעבר הציבור בחוף. המתחם ממוקם מטרים ספורים מקו החוף וכולל מבנים על הקרקע, על רצועת החוף, על מצוק הכורכר הטבעי וכן מבנים מתחת לקרקע ובתוך המצוק. המבנה כולל יותר מ-50 חללים ופתחים שנחפרו במצוק עצמו, וגורם לפגיעה אנושה במצוק הכורכר הטבעי והמסלע המצוי ברצועת החוף".

ניסים כחלון, בשנות ה-70 לחייו, הוא דמות מוכרת בהרצליה והוא מתגורר על שפת הצוק בחוף סידני עלי כ-45 שנה. במהלך השנים הוא בנה מערך חדרים הכולל עשרות חדרים המעוטרים בעבודות אמנות ופסיפסים שיצר מחומרים ממוחזרים שמצא על החוף. הבית הפך להיות אטרקציה ואתר עלייה לרגל עבור תושבים ותיירים המגיעים לחוף. לאורך השנים היו מספר ניסיונות לפנות את כחלון שלא יצאו אל הפועל בסופו של דבר.

מערות חוף סינדי עלי

מערות חוף סינדי עלי. צילום: י.ש.צ

לטענת המשרד, המתחם "פוגע במעבר החופשי של הציבור בחוף הים וחוסם את מלוא תחום החוף לשימוש הרוחצים בים. כמו כן, בין היתר, המתחם גורם לפגיעה במערכות האקולוגיות המתקיימות בסביבה החופית; לפגיעה בקו המגע בין הים ליבשה ושינויו; לפגיעה בזרימה ובתנועה הטבעית של החול החופי ומי הים; לגרימת סיכון או נזק לאזורי מחיה של מיני צומח או בעלי חיים ולרבייתם בסביבה החופית וכן לפגיעה בנוף הייחודי של הים".

עוד נכתב כי "על פי חוות דעת של מהנדס מבנים מסוכנים, כל הבנייה במתחם מהווה סכנה לציבור ולחיי אדם, שכן הקרקע בחלקה לא יציבה ובחלקה קורסת". עוד הדגיש המהנדס כי "המתחם כולל גם תשתיות חשמל ותקשורת, ביוב, מים, וכן באר מים מתוקים שנחפרה בחוף בעומק 10 מטרים – הכל ללא היתרים ושלא על פי כל דין".

פסחוף ישראלי בהרצליה. פעילויות לילדים נוער ומשפחות

מעיריית הרצליה נמסר בתגובה: "מדובר בקרקע בבעלות רמ״י, וזו כבעלת הקרקע אמורה לנקוט בהליכים .לא היה מקום לפניית המשרד להגנת הסביבה לעירייה, שעד היום הייתה הגורם היחיד שפעל והתריע ואף הציעה את עזרתה ככל שיידרש. מצער לגלות שחרף שיתוף פעולה עליו הוסכם, בחר המשרד להגנת הסביבה לפעול באופן חד צדדי ובחריגה מסמכויותיו, ככל שהדברים נוגעים לעיריית הרצליה".


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון אונליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת הוד השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

קבוצת כפר יונה לחץ כאן

קבוצת נדל"ן לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן