הנה קינוח נפלא לסוף החורף, קריספי מלמעלה ורך מפנים!
מי לא אוהב בקלאווה?! קריספית מלמעלה, רכה ונימוחה מבפנים, תענוג אמיתי! הנה לכם קינוח מושלם לסוף החורף שלנו.
מצרכים:
- חצי חבילה דפי פילו חתוכים בגודל התבנית (פשוט תניחו את התבנית מעל דפי הפילו ותחתכו לפי הגודל הרצוי, אני השתמשתי בתבנית 30×25)
- 50 גרם חמאה מומסת או תרסיס חמאה
מערבבים בקערה:
- שתי כוסות אגוזים טחונים (מלך, שקדים, פיסטוק…מה שבא לכם)
- חצי כוס קוקוס (לא חובה).
- כפית גרידת לימון או תפוז
- מעט קינמון
- שתי כפיות מיץ תפוזים או מים
לסירופ:
- שתי כוסות מים
- כוס סוכר
- חצי כפית תמצית וניל
- מעט לימון או תפוז סחוט
אופן ההכנה
מרססים תבנית במעט חמאה ומניחים מעל דף פילו.
מרססים דף פילו נוסף ומניחים שוב.
חוזרים על הפעולה הזו עם עוד 4 דפים (סך הכל 6 דפים).
מניחים חצי מכמות המילוי של האגוזים ומפזרים בצורה שווה על על התבנית.
מניחים עוד שלושה עלי פילו מרוססים במעט חמאה ומניחים את שארית תערובת האגוזים.
מרססים עלה פילו נוסף בחמאה ומניחים מעל, כך עם עוד 4 דפים.
מרססים מעל בחמאה.
חותכים בזהירות לריבועים או מעויינים בגודל 2×2 בערך.
ומכניסים לתנור שחומם מראש, 180°, בערך 40 דקות עד שהבקלאווה זהובה לגמרי.
בינתיים מרתיחים את על חומרי הסירופ בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-6 דקות עד שהסירופ טיפ טיפה מסמיך.
ברגע שהבקלאווה יוצאת מהתנור שופכים מעל את הסירופ בזהירות ובצורה שווה.
מחכים שיתקרר.
בתיאבון (:
תגובות